• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 20 °C

Anamur'da gezi tekneleri köprüsü hizmete girdi

Anamur'da gezi tekneleri köprüsü hizmete girdi
Anamur'daki mevcut İskele'nin kapalı olması dolayısıyla geçici çözüm olması amacıyla Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri önüne yaptırılan köprü hizmete girdi. Vatandaşlar, sahil boyunca artık daha rahat yürüyüşlerini yapabilecekler.

Haber Merkezi - Anamur Belediyesi tarafından mevcut İskele'nin kapalı olması nedeniyle gezi teknelerinin yolcu alıp verebilmesi için geçici çözüm olması amacıyla yaptırılan Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki köprü kullanıma açıldı.

Anamur Belediyesi tarafından yaklaşık 2 hafta önce başlatılan Anamur Belediye Sosyal Tesisleri önündeki sahile ulaşımı sağlayan yolun parke taş döşeme işi tamamlandı. Bölgede yaşayan vatandaşların sahile daha rahat ulaşabilmeleri için yapılan çalışmaya ek olarak sahilde engelli vatandaşların da ulaşımını kolaylaştırmak ve denizi kullanımını sağlamak için bölgede bir adet engelli plajı oluşturuldu. Parke yoldan deniz kıyısına kadar tekerlekli sandalyenin ulaşımını sağlamak için tahta zemin döşendi.

Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki Yarlağan Mevkii Taşlık Bölgesi'nde tamamlanan köprü ile vatandaşlar da Ünlüselek ve Atalay sahili arasında rahatça geçiş yapabilecek. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sahil yürüyüşü yapan vatandaşlar, dere dolayısıyla kıyılar arasında geçiş yapamıyordu.

Anamur belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından yapılan köprü sonrası turizmin ayrılmaz bir parçası haline gelen gezi tekneleri de Anamur belediyesi Sosyal Tesisleri (Yalçınkayalar otel & restaurant) önünden kalkış yaparak geziler düzenleyecek.

Engelli vatandaşlar da köprüden rahatlıkla faydalanabilecek.

dsc_7139.jpg

dsc_7147.jpg

dsc_7152.jpg

dsc_7155.jpg

dsc_7156.jpg

dsc_7160.jpg

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862