• BIST 10270.38
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İçel 24 °C

Anamurlu esnaflara belge uyarısı

Anamurlu esnaflara belge uyarısı
Yeni yasaya göre belgesiz işçilik ve iş yeri açmanın zorlaştığı belirtiliyor. Bu konuyla ilgili Anamur esnafını uyaran Anamur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Çetinkaya, birçok alanda belge verdiklerini söyledi.

Haber Merkezi - Anamur’da eğitim veren Mesleki Eğitim Merkezi, yoğun olarak eğitim ve sınav çalışmalarını sürdürüyor.

Anamur Sanayi Sitesi ve çarşı merkezindeki esnaf kesimini ilgilendiren yeni yasanın belgesiz işçilik ve iş yeri açmaya müsade etmeyeceği belirtildi.

Bunun için esnafların şu anda meslekleri ile ilgili kalfalık ya da ustalık belgesi almak için çaba gösterdiğini söyleyen Anamur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Çetinkaya, bu anlamda meslek dallarında eğitim verdiklerini, akabinde kalfalık, usta ve usta öğretici belgeleri vermek için sınavlarının devam ettiğini kaydetti.

30 Haziran'a kadar kalfalık sınavlarının devam edeceğini ifade eden Çetinkaya, 01-19 Eylül tarihleri arasında da bu sınavın devamı olarak kalan derslerden kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sınavları yapacaklarını söyledi. 

Bu belgelerin alınmaması durumunda pratikte meslek sahibi olsalar bile bundan sonraki dönemde her hangi bir iş yerinde çalıştırılamayacaklarını ve iş yeri açamayacaklarını söyleyen Çetinkaya, meslek sahibi kişilerin veya mesleğe atılmak isteyenlerin mutlaka kendileri ile ilgili belgeyi alma zorunluluklarını unutmamaları gerektiğini vurguladı.  

‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü" bünyesinde istenilen belgeyi verdiklerini kaydeden Çetinkaya, bu uygulamada yaş sınırının bulunmadığını, 7'den 70'e herkesin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat ederek mesleki belge alabileceklerini belirtti.

Eğitimin 2014 Ekim ayında başlayıp 2015 Nisan ayında sona erdiğini belirten Çetinkaya, elektrik, elektronik, metal teknolojisi, makine kalıp, mobilya, iç dekorasyon bölümleri başta olmak üzere 200 meslek dalında kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi verdiklerini sözlerine ekledi.

11661_b4.jpg

11661_b5.jpg

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862