• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 22 °C

Apple, Intel kullanmayı planlıyor!

Apple, Intel kullanmayı planlıyor!
Teknoloji devi Apple’ın, yeni çıkaracağı iPhone serisi ile Intel kullanmaya başlayacağı söyleniyor.

Haber Merkezi - Uzun yıllardır iOS cihazlarında Qualcomm imzasına yer veren Apple, önümüzdeki yıl bu alışkanlığından vazgeçecek gibi görünüyor.

Yıllardır iOS cihazlarında Qualcomm imzasını taşıyan anabank yongaları kullanan teknoloji devi, önümüzdeki yıl iPhone serisi ile ciddi bir değişim içerisine girmeyi planlıyor. Hali hazırda hücresel iletişim için Qualcomm’un Gobi 9×45 serisi anabant modelini kullanıyor. Ancak Intel MMX 7360 LTE adındaki yeni anabant yongası ile çok iddialı bir şekilde pazara girerek payını arttırmayı hedefliyor. Gelen haberlere göre Intel, Apple’ı bu konuda ikna etmeye çalışıyor.

Sundukları bileşenler bakımından Intel MMX 7360 LTE ile Qualcomm Gobi 9×45 anaban modemleri birbirlerinden çok farklı görünmüyor. 450Mbps indirme hızlarına ulaşabilen Cat.10 standardı, daha fazla bant genişliği sağlayabilen 60MHz 3x CA teknolojisi, dünya çapında LTE altyapılarına uygunluk bunların başında geliyor. Ancak Qualcomm’un anabant modemi GPS, Beidou, GLONASS gibi konum belirleme sistemlerine destek sunarken, Intel ise enerji tüketimi konusunda çok iddialı duruyor.

Oraya atılan iddialara göre Apple, bölgeye göre hem Intel hem de Qualcomm’dan modem tedariği yapacaktı. Ancak yeni gelen bilgiler şirketin tek bir evrensel anabant yongası kullanmak istediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple mühendislerinin Intel’e bazı ziyaretlerde bulundukları dile getiriliyor. Bu ziyaretlerde şirketin Intel’den modem teknolojilerini lisanslayarak kendi modeminde kullanma teklifi masaya yatırılmış. Anlaşılan yeni iPhone modellerindeki anabant yongasında Intel Inside logosu yer almayacak, ancak teknolojiler Intel’e ait olacak. Bununla beraber teknoloji devinin bu yongayı A10 yongasetine entegre etmeyi planladığı belirtiliyor.

Aynı zamanda Apple’ın bir dönem 3G modemlerini tedarik ettiği ve bazı mühendislerini de kadrosuna kattığı Infineon firmasının bir süredir Intel çatısı altında faaliyet göstermesi iddiaları güçlendiriyor. Intel’in bu konuya çok önem veridiği söylenirken, gelecek yıl 10nm fabrikasyon sürecine geçecek olan şirketin Apple’dan modem siparişlerinin yanı sıra A10 yongasetinin dökümü konusunda da anlaşmaya varmak istediği dile getiriliyor.

Intel, LTE modemini de A10 yongasetine ekleyerek Apple’ın dikkatini çekmeye çalışıyor. Hatta bunun için kadrosundan 1000 kişilik bir mühendis ekibi oluşturduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Kaynak: Mücahit AYTEKİN - Donanım Günlüğü

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862