• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • İçel 28 °C

Aşut: “Neye rağmen olursa olsun ekonomik kalkınma peşinde değiliz”

Aşut: “Neye rağmen olursa olsun ekonomik kalkınma peşinde değiliz”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, çevreye zarar veren bir sanayi, bir ekonomik yapılanma istemediklerinin altını çizerek, “Neye rağmen olursa olsun bir sanayi ve ekonomik kalkınma peşinde değiliz” dedi.

Haber Merkezi - Dünya Çevre Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Dünyadaki hızlı büyüme, nüfus artışı ve sanayileşmenin çevre sorunlarının her geçen gün büyüyerek devam etmesini de beraberinde getirdiğine işaret etti.

Bu çerçevede ‘Dünya Çevre Günü’nün önemi de her geçen gün arttığını belirten Aşut, “Mersin iş dünyası olarak bu günü önemsiyoruz. Çevrenin insan demek, yarınlarımız, çocuklarımızın geleceği demek olduğunu unutmamalıyız. Çevreye zarar vermek, aslında insanın kaliteli yaşam imkanlarını yok etmektir. Çevre duyarlılığı bilincinin oluşmadığı ilk sanayi devrimi sonrasında dünya büyük yaralar aldı. Kontrolsüz ve bilinçsiz sanayi, düşük teknolojili sanayi çevremizi kirletti, doğal dengeleri bozdu, ekolojiye büyük zarar verdi. Bunun farkına varan dünya, yıllardır çeşitli küresel anlaşmalarla çevreye zararı minimuma indirmeye gayret ediyor. Biz de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak neye rağmen olursa olsun bir sanayi ve ekonomik kalkınma peşinde değiliz” ifadelerini kullandı.

Çevreye zarar veren bir sanayi, bir ekonomik yapılanma istemediklerini vurgulayan Aşut, şöyle devam etti: “Bu anlamda duyarlılığımızı göstermek için Birleşmiş Milletler’in en önemli projesi olan Küresel İlkeler Sözleşmesi olan Global Compact’a imza atan bir kaç odadan biriyiz. Bu sözleşme birçok konunun yanı sıra çevreye önem veriyor. Çevreyi koruyan bir ekonomik sistemi öngörüyor.

Bu Mersin adına önemli bir adımdır. Mersin iş dünyası olarak çevrenin öneminin bilincindeyiz. Odamız bünyesinde oluşturulan ve birçok kurumun katıldığı ‘Çevre Çalışma’ gruplarımız sürekli bu anlamda çalışmaktadır. Mersin iş dünyası üretmeye devam edecek ama çevreyi koruyarak ve küresel anlamda bu duyarlılığın ve zorunluluğun her anlamda parçası olarak. Çevreci bir ekonomi olmak için her şeyi yapacağız.”

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862