• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 26 °C

Avrupa Şampiyonu Mersin'de belli oldu

Avrupa Şampiyonu Mersin'de belli oldu
Avrupa'nın en büyüğü Mersin'de belli oldu. Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, A Grubu yarışmaları sona erdi. Şampiyonlara kupalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Avrupa Atletizm Birliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun düzenlediği Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, A Grubu yarışmaları sona erdi.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşen Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda, takımlar kulüplerine madalya kazandırmak ve Olimpiyat Oyunları’nda puan avantajı yakalamak için mücadele etti.
Halkın ilgiyle izlediği şampiyonada en fazla puan toplayan Valencia Terra i Mar ve Playas de Castellon takımları Avrupa şampiyonluğuna adını yazdırdı.

Erkeklerde sekiz, bayanlarda yedi takımın kulüpleri için mücadele ettiği yarışlarda ülkemizi, erkeklerde Enka, bayanlarda ise Fenerbahçe temsil etti. Yarışlara farklı ülkelerden 348 atlet katıldı.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda bayanlarda, İspanya’dan Valencia Terra i Mar takımı 119 puanla birinciliği göğüslerken Fenerbahçe takımı ikinci, Portekiz’den Sporting Club takımı ise yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Erkeklerde İspanya’dan Playas de Castellon 117 puanla birinci olurken, yarışı Türkiye’den ENKA takımı ikinci, İtalya Fiamme Gialle takımı ise üçüncü olarak tamamladı.

Mersin’i spor kenti yapma yolunda ulusal ve uluslararası organizasyonların Mersin’de düzenlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yarışlar sonrasında düzenlenen kupa töreninde bayanlar grubunda birinci olan Valencia Terra i Mar takımına kupasını verdi.

avrupa--amp-yonlari-bell--oldu-(2).jpg

avrupa--amp-yonlari-bell--oldu-(6).jpg

avrupa--amp-yonlari-bell--oldu-(5).jpg

avrupa--amp-yonlari-bell--oldu-(3).jpg

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862