• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İçel 30 °C

Aydıncık'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Aydıncık'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Aydıncık Ortaokulu ve Aydıncık Fatih İlköğretim Okulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuara, ilçe protokolü başta olmak üzere veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi - Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile Aydıncık Ortaokulu ve Fatih İlköğretim Okulu'nda Bilim Fuarı yapıldı.

Fuarda, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Aydıncık Garnizon Komutanı Hüseyin Altınok, Aydıncık Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak, Aydıncık Milli Eğitim Müdürü Ömer Aygün, Milletvekili adayı Mehmet Emin Kaplan, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aydıncık Ortaokulu Müdürü Ahmet Kısa’nın açılış konuşmasının ardından Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Aydıncık Garnizon Komutanı Hüseyin Altınok, Aydıncık Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak ve Milletvekili adayı Mehmet Emin Kaplan fuarın açılışı kurdelesini kesti.

Aydıncık Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı projeleri tek tek gezen Başkan Aktan,  "Ancak Yüksek teknolojili ürünler üreterek dünya üzerinde söz sahibi bir ülke konumuna gelinir. Bu nedenle Bilim fuarlarının önemi büyüktür. Etkinlikler gençlerin hayal gücünü artırıyor. Ne kadar çok proje hazırlanır ve katılım sağlanırsa gençlerin hayal gücü ile birlikte yaratıcılıkları da gelişecektir” dedi.

tubitak4.jpg

tubitak3.jpg

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862