• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İçel 14 °C

Başkan Kocamaz, “Mersin’in Değişimini ve Gelişimini Hep Birlikte Göreceğiz”

Başkan Kocamaz, “Mersin’in Değişimini ve Gelişimini Hep Birlikte Göreceğiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme’ toplantıları, Gülnar ve Mut’ta yapıldı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri ile koordinasyonu güçlendirmek, yapılan hizmetler hakkında bilgi vermek ve hizmetleri hızlı bir şekilde hayata geçirebilmek amacıyla gerçekleştirilen ‘İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme’ toplantıları, Gülnar ve Mut’ta yapıldı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantılara, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Günhan Güngördü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Karadağ, Meclis üyeleri, daire başkanları, ilçe siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gerçekleştirdikleri bu toplantılara sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, muhtarlar ile kent yöneticilerini yani şehrin tüm dinamiklerini davet ettiklerini ifade ederek, “Biz sizin aranızdan  çıkmış, sizin gibi yaşayan yerel yöneticiler olarak köylerimizin çok fazla ihmal edildiği  düşüncesiyle hizmetlerimize köylerden başladık ve bugün geldiğimiz noktada belli bir mesafe kat ettik. Vatandaşlarımız bizden hizmet bekliyor, hizmete karşı açlıkları var, dolayısıyla o açlığın giderilmesi de bize düşüyor. Sizlerin duaları ve ekibimizin gayreti ile siz değerli  muhtarlarımız ile kurulan diyaloglar çerçevesinde bu problemleri bir bir çözeceğiz. Geleceğe karşı hepimizin taşıdığı  bir sorumluluk var. Bizim yaşadığımız sıkıntıları bizden sonraki nesillerin yaşamaması gerekiyor. İnşallah bu 5 yıl tamamladığında  Mersin  genelinde  gözle görülür bir değişim  ve gelişim olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
Kentin tüm eksikliklerini giderme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin’in düzenli bir imar planı yok. Mart 2014’ten bu yana bu sorunun çözümü ile ilgili çalışmalar  yapıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi  ve Yıldız Teknik Üniversitesi bu konuda bize hizmet veriyor. Değerli hocalarımız burada çok büyük  gayret gösterdiler. Köylerimizin sorunlarına öncelik vererek ilçelerimizin tüm bu sorunlarını ve ihtiyaçlarını ilçe belediyelerimiz ile birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Büyükşehir’den Gülnar’a Yeni Otogar
 
2015-2016 yılı içerinde Gülnar ve Mut ilçelerine yapılan hizmetlerinin ve 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan projelerin sunumlarının gerçekleştiği toplantıda, ilgili daire başkanlıkları ve MESKİ tarafından katılımcılara hizmetler ve projeler hakkında bilgi verildi.
 
Verilen bilgiler doğrultusunda Mart ayı içerisinde Gülnar’a yapılacak olan otogarın temelinin atılacağı, Gülnar mezbahanesinin rehabilitasyonu ile ilgili çalışmalara başlanacağı, bunların yanı sıra Gülnar içerisinde pazar yeri yapılması ile ilgili talepler doğrultusunda en kısa sürede proje için gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi.
 
Gülnar Taşoluk Mahallesi 7 Yatarlar Türbesi için ilk adımı atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Taşoluk’ta Endüstriyel Soğuk Hava Deposu ve Ilısu Mahallesi’nde İçme Suyu Deposu’nu vatandaşların hizmetine sundu.
 
Gülnar’ın birçok mahallesinde 2 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tırnak Sulama Tesisi ile Demirözü Sebze ve Meyve Yükleme Rampası projesi ile tarıma ve üreticiye verdiği desteğini Gülnar’da da sürdürmeye devam ediyor.
 
Mut Yatırımlarla Büyüyecek
 
Mut’ta önemli projeleri hayata geçirecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yapımını planladığı yeni mezbahane, hal ve otogarın yanı sıra 30 mahallede mezarlık, 30 mahallede çocuk oyun parkı, 22 mahallede sulama suyu projesi, Aile Yaşam Merkezi ile Gençlik ve Kültür Merkezi projesi ile dikkat çekiyor.
 
Mut’ta hizmete girecek olan 57 bin kişi kapasiteli Mut Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalarında önemli bir aşamaya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 4.000 adet zeytin fidanı ve 15 mahalleye toplam 42.186 m sulama suyu borusu dağıtımı gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862