• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İçel 14 °C

BAYKAL ARIDENİZ CHP SPOR KURULU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BAYKAL ARIDENİZ CHP SPOR KURULU YÖNETİM KURULU ÜYESİ
CHP Spor Üst yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

CHP Spor üst Yönetim kurulu toplantısı yapıldı. CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal ARIDENİZ'de yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve yönetim kurulu üyesi olarak toplantıda yer aldı.

Katılan üyelerle birlikte Anıtkabir ziyaret edildi ve Anıtkabir defterine yazılan yazı şu şekilde:

Cumhuriyetimizin Kurucusu

Büyük Atatürk

Yeni seçilen CHP Spor Kurulu Genel Yönetim Kurulumuz, Yürütme Kurulumuz; şampiyon sporcularımızla, spor adamlarımızla, spora gönül vermiş yoldaşlarımızla, gençlerimizle yine huzurunuzdayız.

Ağır sıklet şampiyonu Çoban Mehmet’e, "Sen, herkesi kolayca yeniyorsun Mehmet. Seninle güreş tutsak, beni de yenebilir misin?” demiştiniz. O da size “Sizi bütün cihan yenemedi Paşam, ben nasıl yenebilirim?" demişti.

İşte o güreş tutmak istediğiniz Çoban Mehmetler de burada!

Size söz vermeye geldik!

 Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek için çalışacağız.

 

Yıldırım KAYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

Spor Kurulu Başkanı

 

Yapılan görüşmeler ve toplantılar sonucunda yapılan basın açıklaması da aynen şu şekilde:

Değerli Sporseverler

Değerli Basın Emekçileri

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulumuz 29 Eylül 2019 Pazar günü 3. Olağan Genel kurulunu yaparak, yüz kişilik Genel Yönetim Kurulunu seçti. Bugün de Genel Yönetim Kurulumuzun ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz.

Bugünkü toplantımızda 14 kişilik Yürütme Kurulumuzu belirleyeceğiz, çalışma komisyonlarımızı kuracağız, sporumuzun yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerimizi tartışarak yol haritamızı ortaya koyacağız.

2020 Yaz Olimpiyatları için bugünden hazırlanmak için çalışmalarımızı başlatacağız.

Türkiye 82 milyonluk nüfusu ve genç insan oranı ile dünya ülkeleri arasında ön plana çıkmaktadır. Ancak bunun yanında ülkemiz, sporda söz konusu genç nüfusun karşılığını verememektedir. Ülkemizdeki genç nüfusa rağmen lisanslı sporcuların genel nüfusa oranı dünya ortalamalarının çok altında yer almaktadır.

Dünya ülkelerinde lisanslı sporcuların genel nüfusa oranı;

• ABD’de yüzde %69 (216.600.000)

• Almanya’da yüzde %33,6 (27.636.026)

• Fransa’da yüzde %27,5 (17.272.060)

• Hollanda’da yüzde %31,7 (5.252.000)

• Türkiye’de bu oran sadece yüzde %4,6 (3.840.600)

Bunun en önemli nedeni gençlik ve spor politikalarındaki yanlış uygulamalardır.

Yıllardır Milli Eğitim ile koordinasyon sağlanamaması ve liyakat dışı zihniyet, on binlerce beden eğitimi öğretmeninin atamasını yapmayarak, Türkiye’yi sporda da dışa bağımlı hale getirmiştir. Hemen her branşta yabancı sporcu hakimiyeti söz konusu olmaktadır. Milli takımlarda yer alması için ülkemize getirilen oyuncular belli bir süre sonra,  ülkelerine dönüyorlar. Sporcu ithal ediyoruz, kendimiz şampiyon sporcular yetiştiremiyoruz. Atletizmde de yabancı atletlerle başarı elde etmeye çalışıyoruz.

Oysaki bu topraklar; Mehmet Yurdadönleri, Veli Ballıları, Semra Aksuları, Ayşegül Baklacıları, Gazi Aşıkoğluları ve nicelerini yetiştirmiştir.

2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için mücadele eden A Milli Futbol Takımımız bile yurt dışı alt yapılarında yetişen futbolcularımız sayesinde ayakta durabiliyor. Türkiye ne yazık ki kendi alt yapısından sporcu çıkartamıyor.

İktidar yıllardır stat yaptık, saha yaptık, salon yaptık diye övünürken; ne yazık ki o statlarda, sahalarda, salonlarda yetişen sporcularımızın başarılarıyla övünemiyoruz. Stat var, salon var ancak başarı yok. Bu nedenle bir an önce federasyonların spor ve olimpizm ruhunu benimsetmek için planlarını yenilemelidir.

Bunların yanında sporumuz, büyük finansal krizin içerisindedir. Kapanan kulüplerimiz, ulusal ve uluslararası federasyonlar tarafından puan silme gibi cezalara çarptırılan takımlarımız söz konusudur.

Türk sporunun bu halde olmasının en önemli sebebi kötü yönetiliyor olmasıdır. İktidarın “Sporu da biz yönetelim” merakı, kulüplerimizin kendi ayakları üzerinde duramamalarının en önemli nedenidir.

Bir türlü çıkarılamayan “Kulüpler Yasası” için biz ana muhalefet partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Milyonları peşinden koşturan, milyarlık bütçelere sahip kulüpler köhnemiş dernek yasalarına göre yönetilmesi artık mümkün değildir.

Değerli Sporseverler;

Buradan 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak olan, İstanbul Maratonunda buluşup, hep birlikte koşmak için çağrı yapmak istiyorum.

Sporu sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her alanına yayalım. Okuduğumuzu anlamak için, sağlıklı ve dinç bir yaşam için; günde otuz sayfa kitap okuyalım, otuz dakika da yürüyelim.  

Spor sadece yarışmak ve kazanmak değil; sağlıklı bir yaşamdır, dostluktur, kardeşlik ve barıştır.

Yıldırım KAYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

Spor Kurulu Başkanı

13 Ekim 2019

baykal.jpgbaykal2.jpg

 

 

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862