• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İçel 17 °C

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Anamur Belediye Meclisi Covid-19 nedeniyle olağanüstü toplandı

Anamur Belediye Meclisi, Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü gündemle toplandı.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç başkanlığında Covid-19 salgını nedeniyle Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Ayrıca meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına toplantı salonu girişinde ateş ölçümü yapılarak el dezenfektanı kullandırıldı.
9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gündem maddelerine geçmeden söz alan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir toplanamadıklarını belirterek, bugüne kadar yapılan salgınla mücadele çalışmaları ve belediye hizmetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana Anamur’da herhangi bir vakaya rastlanmadığını belirten Başkan Kılınç; ‘’Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Anamur Belediyesi olarak salgınla mücadelede tüm imkânlarımızı seferber ettik. Cadde ve sokaklarımızı sürekli olarak yıkadık, resmi kurumlar, bankalar ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlara dezenfektan makinesi yerleştirdik. Belediyemize ait Sanat Atölyemizde yaklaşık 100.000 adet koruyucu maske ürettik ve bize müracaat eden herkese ücretsiz olarak dağıttık. İnşallah bu süreci hiç vaka görülmeyen kent olarak tamamlamak istiyoruz. Salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, şu anda hastanelerde tedavi altında bulunan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum’’ dedi.

2 Hibe Araç Oy Birliği ile Kabul Edildi.
Meclis Gündem maddelerinden olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 adet hibe çöp kamyonu ile Anamurlu bir iş adamı tarafından hibe edilen 1 adet kamyon oy birliği ile alınan kararla Belediye envanterine dâhil edildi.

Başkan Kılınç’a 9 Milyon TL’lik Kredi Yetkisi Verildi.
Meclis gündem maddelerinden birisi olan 9 Milyon TL’lik kredi talebi oy birliği ile kabul edildi. Oylamadan önce Meclis Üyelerine kredi talebiyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Kılınç: ‘’Anamur Belediyesi’nin yıllık bütçesi 57 milyon TL. Bunun yaklaşık 40 milyon TL’sini personel giderlerimiz oluşturuyor. Geriye kalan para ile de rutin hizmetlerimizi sürdürmeye, ilçemiz Anamur’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Talep ettiğimiz kredinin tamamını kullanıp kullanmamak konusunda şu anda değerlendirmemiz devam ediyor ancak bunun 3.5 milyon TL’sini bu yıl içerisinde dökeceğimiz 100 kilometrelik asfalt için ayıracağız. Kurduğumuz taş ocağında kullanmak üzere 1 adet silindir 1 adet kırıcı ekskavatör ihtiyacımız var. Yaklaşık 1.5 milyon TL’sini burada kullanacağız. Geriye kalan para ile de daha önce tahsisini yaptırdığımız sahil bölgesinde ki 95.000 metrekarelik alana sahil projesini uygulamak üzere kullanmayı planlıyoruz. İnşallah Eylül ayı gibi ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz.’’ Dedi. Daha önce kullanılan 8 milyon TL’lik kredi ile araç parkını yenilediğini ve taş ocağı ile asfalt şantiyesi kurduğunu vurgulayan Başkan Kılınç: Geçen gün yeni aldığımız ve hibe yolu ile temin ettiğimiz araçlar nedeniyle Makine İkmal Müdürlüğü Parkımızda araba koyacak yer kalmadığını görünce bir kez daha şükür ettim. İnşallah yeni çekeceğimiz uygun faizli kredi ile de envanterimize yeni araçlar dahil edecek ve başlattığımız hizmet seferberliğini arttırarak sürdüreceğiz.’’ dedi.
Yapılan oylamada, oy birliği ile Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a kredi kullanma yetkisi verildi.

meclis2-001.jpgmeclis3-001.jpg

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862