• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 20 °C

Bereketli iftar sofralarının son adresi Mezitli oldu

Bereketli iftar sofralarının son adresi Mezitli oldu
Kalpler arındı, ruhlar yıkandı, dualar okundu, iftar sofraları bereketlendi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca ilçelerde kurduğu bereketli iftar sofraları, Mersin halkını son olarak Mezitli’de bir araya getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son günlerine yaklaştığımız on bir ayın sultanı, maneviyatın kervanı Ramazan ayında, Mezitli halkını rahmet sofrasında buluşturdu.

Mezitli Muhittin Develi Ortaokulu bahçesinde kurulan iftar sofrasında binlerce kişi bir araya gelerek Ramazan ayının manevi aydınlığında dualar okuyarak orucunu açtı. Başkan Burhanettin Kocamaz, iftardan önce sofraları dolaşarak, Mezitli halkının tek tek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti.

Çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği iftar programına, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan ve MHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesime İstanbullu da katıldı.

İftar programında Mezitli halkına seslenen Başkan Kocamaz, gönüllerin birleştiği, dertlerin paylaşıldığı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın had safhada olduğu Ramazan’ın bereket ayı olduğunu ifade ederek, kılınan teravih namazlarının, yapılan duaların İslam alemindeki bozuk düzenin sona ermesine vesile olmasını temenni etti.

Ortadoğu’nun ve Doğu Türkistan’ın kan gölüne döndüğüne, insanların inançlarından dolayı zulüm altında olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “O insanlar Ramazan’da oruç tutmalarından dolayı ne yazık ki baskı altında. O yüzden ibadetin hazzına varmayı, vatanın ne kadar önemli olduğunu, vatansızlığın da ne kadar zor bir durum olduğunu hepimizin çok daha yakından değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda, hem Kadir Gecesi’nin, hem on bir ayın sultanı Ramazan ayının hem de kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz, insanlık alemi ve Türk-İslam alemi için, Mersinimiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

İftar programı, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam ederken, ilahilerin seslendirildiği konser ise izleyenlerden büyük ilgi gördü.

bereketl---ftar-sofralarinin-son-adres--mez-tl---(1).jpg

bereketli-iftar-sofralarinin-son-adresi-mezitli--(8).jpg

bereketl---ftar-sofralarinin-son-adres--mez-tl---(6).jpg

bereketl---ftar-sofralarinin-son-adres--mez-tl---(2).jpg

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862