• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 23 °C

CHP Mersin Milletvekilleri, partililerle bayramlaştı

CHP Mersin Milletvekilleri, partililerle bayramlaştı
CHP Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde Mersin milletvekilleri, hala bir koalisyon hükümeti kurulamamasını eleştirerek, bu belirsizliğin bir an önce sona ermesi mesajı verdiler.

Haber Merkezi - CHP Mersin İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde bayramlaşma töreni düzenledi.

Mersin İl binası önünde Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya CHP’liler yoğun ilgi gösterirken, Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı, partililere çikolata ve kolonya ikram etti.

CHP’li merkez Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı bayramlaşmada, milletvekilleri bir taraftan koalisyonun geleceği üzerinde dururken, bir taraftan da sevgi, huzur, barış ve kardeşlik dileğinde bulundu.

“ARTIK ÜLKE OLARAK KOALİSYON KÜLTÜRÜNE ALIŞMAMIZ LAZIM”

İl Başkanı Özyiğit’in, partililerin bayramını kutlamasının ardından konuşan CHP’nin yeni milletvekillerinden Hüseyin Çamak, bayramların kardeşliğin, hoşgörünün, dostluğun anıldığı günler olduğunu, ancak Türkiye ve komşu ülkelerin şu anda iyi durumda olmadığını söyledi.

Dileklerinin bugünün iyi şeyler olması için bir başlangıç olmasını dileyen Çamak, koalisyon kurulması çalışmalarına da değindi.

Türkiye’nin şu anda hükümetsiz olarak yönetildiğini belirten Çamak, “Evet bir hükümet var ama bir parlamento aritmetiği oluşmasına rağmen, bu parlamentoda şu anda hala bir hükümet çıkmış değil. Ne olacağını hepiniz gibi ben de merak ediyorum. Önemli olan ülkemizin geleceği, ülke insanımızın huzuru ve mutluluğudur. Öyle zannediyorum ki bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman tek parti iktidarı olmayacaktır. Bundan sonra parlamentoya 4 partiden fazlası girince tek parti iktidarı mümkün olmayacaktır. Artık bizim de ülke olarak koalisyon kültürüne alışmamız ve bunu özümüzde hissetmemiz lazım. hepimizin dileği, bu parlamentoda ülkeyi çok güzel yerlere götürecek bir iktidarın oluşmasıdır, temennimiz bu” dedi.

“EĞER MEMLEKET SEVGİSİ EKSİK İSE O MEMLEKETTE ASLA BİR HÜKÜMET KURULMAZ”

Milletvekili Aytuğ Atıcı ise bu bayramda sadece bayramın herkesin kalbine sevgi vermesini istediğinin altını çizdi.

“Hangi sevgi eksikse o sevgiyi versin. Eğer memleket sevgisi eksikse memleket sevgisi, insan sevgisi, doğa sevgisi eksikse onu versin” diyen Atıcı, bu durumda ülkede hiçbir sorun kalmayacağını vurguladı. Atıcı, “Eğer memleket sevgisi eksik ise o memlekette asla bir hükümet kurulmaz. Gidişat da onu gösteriyor. Yüreğinde memleket sevgisi, vatan sevgisi olmayanlar ya da kendi öz sevgileri, kendi benlik sevgileri memleket sevgisinin önüne çıkanlar asla bu ülkede paylaşımcı bir hükümet kurmayacaklardır. Eğer bu bayram onların da kalplerine memleket sevgisi verirse o zaman herkesin gönlünde olduğu bir hükümet kurulabilir. Memleketin hükümetsizliğe tahammülü yoktur.

Herkes ilkelerini ortaya koyarak, bu ilkeler çerçevesinde örtüşenleri bir araya getirerek, örtüşmeyenleri de mümkün olduğu kadar örtüştürüp, olmayanları bir kenara bırakarak bir hükümet kurulması zorunludur. Aksi takdirde ‘milli irade’ diye gezenlerin milli iradeden ne anladığını biz anlamamış olacağız. O yüzden bu ülkede sevgiye her şeyden çok daha fazla ihtiyacımız var. Bu bayramın hepimizin yüreğine sevgi getirmesini diliyorum” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde yıllar sonra yeniden milletvekili seçilen Fikri Sağlar da koalisyon kurma çalışmalarına değinerek MHP’yi eleştirdi. “MHP’nin uygulamış olduğu politika bir sonraki seçimde MHP’yi de yok edecektir” diyen Sağlar, ancak partilerin yok olması veya var olmasından öte ülkelerin geleceklerini, özellikle gençlerini geleceğe taşıyacak aydınlık bir dayanışmayı sağlaması gerektiğini kaydetti.

Bir taraftan bayramda kucaklaşırken bir taraftan da ‘acaba ne olacak’ sorusuyla karanlık bir tabloyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Sağlar, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Şu anda Türkiye’de her 70 kişiden 2 kişinin Suriyeli olduğunu ve bu 2 kişinin de Türkiye’de kalmak üzere geldiğini dile getiren Sağlar, “Dünyanın hiçbir ülkesi sınırını açıp, ‘istediğiniz gibi gelin ve istediğiniz yere yerleşin’ demez, diyemez, çünkü her ülke yurttaşlarını daha iyi yaşatabilmek için planlar yapmıştır. Ama bizde artık o planların yapılabilmesi mümkün değildir, çünkü nüfusumuzun üzerinde fazladan 2 milyon insan vardır. Bir belirsizlik içerisindeyiz. Aynı geleceğimizde hükümeti kim kuracak belirsizliğiyle karşı karşıya kaldığımız gibi.

13 yılda geldiğimiz nokta, bir kişinin ve onun anlayışının etrafında dolaşan insanların ortaya koymuş olduğu tablodur. Yüzde 60-yüzde 40. Yüzde 60 insanlar 7 Haziran’da ‘yeter artık, gidin başımızdan’ dedi ama yüzde 60’ın içerisinde bazı insanlar ‘onlar kalsınlar, biz onlara meşruiyet kazandıralım, onlarla beraber devam edelim’ diyor. Bu, Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür ve yapılmaktadır da.
Ben inanıyorum ki, bu bayramda hepimiz bunları düşünürken gelecek bayramda’ oh doğru yol bulduk ve artık önümüz aydınlık’ diyebileceğimiz bir Türkiye’ye ulaşırız. Bunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862