• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

CHP Silifke'den yoğun katılımlı danışma toplantısı

CHP Silifke'den yoğun katılımlı danışma toplantısı
CHP Silifke İlçe Örgütü'nün dayanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılım oldukça yoğundu.

Haber MerkeziCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Örgütü tarafından organize edilen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye eski başkanlarından Cahit Paker, Emin Güleç, Hasan Erden, Ali Şahin, eski ilçe başkanlarından Cemal Ravanoğlu, Mustafa Kurubaş, Necdet Yılmaz, Mustafa Arıcan, Mehmet Güler, Taner Çabuk, Zafer Artan, Orhan Dal, Mustafa Şimşekli’nin katılımıyla yapılan danışma kurulu toplantısına İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çevre ilçelerden gelen parti yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, göreve geldikleri günden buyana parti ve örgütün çalışmaları hakkında üyeleri slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirdi. Uçar, “Göreve geldiğimiz günden hemen sonra Genel Merkezimizin almış olduğu 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili belirleme sürecine örgüt olarak aktif bir şekilde hazırlandık.

Yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de gerek kadın kollarımız gerekse gençlik kollarımızla birlikte örgütsel çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. Milletvekilliği seçimlerinde yapılan eğilim yoklamalarında Mersin ilçeleri içerisinde katılımın en yüksek olduğu ilçe Silifke’dir. Tabi, kırsalına ve coğrafyasına baktığımızda da Mersin’in en geniş coğrafyasına sahip konumdayız. Bu geniş coğrafyaya hakim olmakla birlikte parti çalışmalarımızı geniş bir alana yayarak eğitim görmemiş hiçbir sandık görevlisi ve partili bırakmadık. Yerel seçimlerde ki başarı çıtamızı 7 Haziran seçimlerinde de yükselterek, her iki seçimde de birinci parti olmanın gurur ve sevincini yaşadık.

Seçimlerde bizleri kırmayarak partimiz için bir araya gelip, dağ bayır demeden çalışarak, köylerde sokaklarda sıkılmadık el bırakmadık. Hepimiz bu taşın altına elimizi soktuk. Elbette ki hatalarımız ve yanlışlarımız olmuştur ama bu yanlışlarımız, bundan sonra ne yapmamız gerektiğini ve nasıl bir rota izlememiz gerektiğini bugün bu kürsüden bizlere söyleyeceksiniz. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

“SİYASETTE BAŞARI, TAKIM ÇALIŞMASINDA GİZLİDİR”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ise konuşmasında, "2014 seçimlerinde Silifke’de birinci parti olduk ve seçimi kazandık ama bu birinci parti olmanın birçok önemli bir tarafı vardı. Yerel seçimlerde yeni bir yasa karşımıza çıktı ve 8 belde birleşmiş merkezle birlikte 9 belediye başkanlığı varken tek bir belediye başkanlığına düştü. Bir taraftan yasanın getirmiş olduğu sıkıntılar diğer taraftan hizmet bekleyen bir Silifke vardı. Bütün bu sıkıntılara rağmen biz hiçbir mazeret üretmeden hizmetlerimizi gerçekleştirmeye, belediye sistemini oturtmaya çalıştık.

Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak 88 mahallesiyle birlikte şehrimize kalıcı ve modern hizmetler yapmanın gayretini gösterdik. Böyle bir durumda iken yerel seçimlerdeki başarımızı genel seçimlerde de tekrar gösterdik. Bu demek oluyor ki halkımız bize inanıyor ve güveniyor. Genel seçimlerde de birinci olmamız bunun en açık göstergesidir. İyi niyetle ilçeye bir şeyler yapabilmenin gayretini gösterdiğimizi biliyor. Tabii ki yapamadığımız birçok hizmet var, eksiğimiz var, yapmak istediklerimiz var. Fakat bunların hepsi zamanla ve sistemin oturmasıyla gerçekleşecektir.

İnşallah 2019 yılına geldiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi hem birinciliğini hem de belediyeciliği üstüne ekleyince Silifke’de güçlenmeye devam edecektir. Ben buradan bu danışma meclisi toplantısını düzenleyerek hem bir araya gelmemize vesile olan hem de fikir alış verişine önem veren ilçe yönetimimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN BAŞLAMALIYIZ”

Danışma Meclisinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün olduğu gibi bugün de ülkenin bu kötü gidişinde, ülkeyi huzura kavuşturma çabası içine girmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün bir araya gelmemiz ve danışma meclislerini düzenlememizde ki amaç sadece yerelde değil, genel merkezimize de yansıyacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız, özeleştiriler yaparak çözüm yolları aramamız partimizin her geçen gün bir adım ileri gitmesine imkan sağlayacaktır. Bunun için bir birimize kötü bakmamalıyız. Eğer bir yanlış yapıldı ise, bu yanlışları birlikte düzeltmek için çaba göstermeliyiz.

Sonuçta sizler aynı düşünce ve ideolojiden geliyorsunuz. Tartışmanın hiç birinize bir faydası olmaz. Yapılması gereken birlik ve beraberlik olup, işte biz buyuz, beraberiz diyerek köylere, sokaklara ve meydanlara diyebilmelisiniz. İl olarak ilçe örgütleri olarak hepimizin eksiklikleri, fazlalıkları olabilir. Fakat bunlar hiçbir şekilde mazeret değildir. Cumhuriyet Halk Partili olarak demokratik çözümlerle bu sorunlarımızı aşmalı, halkımızın menfaatleri doğrultusunda projeler geliştirmeliyiz.

CHP Silifke ilçe Örgütümüz gerçekten bu konuda başarılı bir çalışma yakaladı ve örgütümüzün izlediği yol haritası ayrı bir önem arz etmektedir. Yerel seçimlerde ki çalışmalarımızı ve genel seçimlerde ki çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürerek, seçimden seçime değil her zaman halkımızın içinde olmaya devam edeceğiz. Aslında söylenecek çok söz, çok şey vardır. Ama kısa keselim, beraberlik şart, birlik şart, ülke hepimizin ülkesi. Bu güzelim vatanımızı kurtaracak olan siz halkımız ve beraberliğimizdir" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862