• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İçel 21 °C

CHP'li Baysan: Havalimanının takipçisi olacağım

CHP'li Baysan: Havalimanının takipçisi olacağım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Tarsus’ta muhtarlarla bir araya geldi.

Haber Merkezi - CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Mersin’in tarım ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için uluslar arası bir havalimanına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Uluslararası Çukurova Havalimanı için temel atıldı ancak aradan bunca zaman geçmesine rağmen proje ilerlemedi. İnşallah milletvekili seçilirsem öncelikle Mersin’e uluslararası havalimanı kazandırılması projesinin takipçisi olacağım” dedi.

Tarsus’un tarım, turizm ve sanayi sektörleriyle hem Mersin hem Türkiye için önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Baysan, geçmişten bugüne Türkiye’ye önemli değerler katan Tarsus’un, son yıllarda hükümet yatırım ve desteklerinden yeterince faydalanamadığını söyledi.
Mersin ve Tarsus’un tarım ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için uluslar arası bir havalimanına ihtiyaç olduğunu belirten Mustafa Baysan, “Uluslararası Çukurova Havalimanı için temel atıldı ancak aradan bunca zaman geçmesine rağmen proje ilerlemedi. Mersin hâlâ uluslar arası havalimanına kavuşacağı günü bekliyor. O gün hep birlikte izledik, Sayın Cumhurbaşkanı Hakkari Havalimanı’nın açılışını yaptı. Bize göre Türkiye’nin her yerinde havalimanı açılmalı. Başka yerlerde havalimanı açılmasın demiyoruz. Öncelik turizmin sanayinin ticaretin yoğun olduğu bölgelere verilmeli diyoruz. Vergide 6.sırada olan ve kamu hizmet dönüşünde olan 24. Sırada olan Mersin’e de mutlaka havalimanı lazım. İnşallah milletvekili seçilirsem öncelikle Mersin’e uluslararası havalimanı kazandırılması projesinin takipçisi olacağım” dedi.
 
‘CHP sosyal politikalarla iktidara yürüyor’
 
CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, CHP’nin seçim kampanyası ve projeleriyle ülkenin gündemini belirlediğine dikkat çekerek, “Çünkü toplumun her kesimine dokunacak politikalar gerçekleştirdik. Bu projelerin başında tarım, aile ve sosyal politikalar geliyor. Devletin asli görevi toplumu mutlu etmektir. Dünyanın neresine giderseniz gidin sosyal demokratlar ülkenin sistemini toparlamıştır. Türkiye’de sosyal demokratlar 60 yıldır iktidar olamadı ama biz hazırladığımız sosyal politikalarla iktidara yürüyoruz. Bu noktada muhtarlarımızı da unutmuş değiliz. CHP iktidarında muhtarlarımızın da özlük haklarını iyileştireceğiz” diye konuştu.

Damızlık üreticilerinden Baysan’a teşekkür

CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Tarsus’ta Mersin Damızlık Sığır Üreticileri Birliği yöneticileriyle de bir araya geldi. Birlik yetkilileri, sektöre katkılarından dolayı Mustafa Baysan’a teşekkür ederek plaket sundu.

Mustafa Baysan, hayvancılık sektörünü yakından bilen bir işadamı olduğuna dikkat çekerek, “Hayvancılık sektörünün sorunlarını, beklentilerini sektörün içinden biri olarak çok iyi biliyorum. İnşallah milletvekili seçilirsem sektörümüzün gelişimi için çalışacağım” dedi.
 
Kamyonculara plaka sınırlama sözü
 

CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Tarsus gezisi kapsamında Tarsus Kamyoncular ve TIR’cılar Kooperatifi'ni de ziyaret etti.  Baysan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamyoncu esnafına plaka sınırlaması konusunda söz verdiğini hatırlatarak, “Siz çalışıyor, üretiyorsunuz, alın teri döküyor, karşılığını alamıyorsunuz. Kamyon plakalarına sınırlama gelsin önerisini kamyoncu esnafı dile getirmiş Sayın Genel Başkanımız da söz vermişti. Minibüs plakasının sınırlaması var, taksi plakasının sınırlaması var, kamyon plakasında sınırlama yok. Kamyonda da sınırlama olması lazım. Plakanın bir bedelinin olması lazım. Taksilerde, dolmuşlarda bu böyle. Kamyonlarda neden yok. Üstelik siz çok daha zor şartlarda çalışıyorsunuz. Bu konuda partimizin sözü var. İnşallah milletvekili seçilirsem ben de bu talebin takipçisi olacağım” dedi.

dam-zl-k-yeti-tiricileri-(2).jpg
 

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862