• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İçel 17 °C

CHP'li Hüseyin Çamak: Hibrit otomobil yatırımları Mersin'e yapılmalı

CHP'li Hüseyin Çamak: Hibrit otomobil yatırımları Mersin'e yapılmalı
CHP MERSİN Milletvekili Hüseyin Çamak, çevre dostu hibrit otomobillerin yaygınlaşması gerektiğinin belirtirken, hibrit yatırımlar için de Mersin'i önerdi.

Haber Merkezi - TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği hibrit otomotiv yatırımlarının Mersin potansiyelinde değerlendirilmesini öneren Hüseyin Çamak, "Dizel araçlar yerine çevre dostu hibrit araçlar yaygınlaşmalı. Hava kirliğini azaltan, çevre dostu, yüzde 50 elektrik, yüzde 50 benzin ile çalışan hibrit otomotiv üretimi teşvik edilmektedir. Türkiye'de 11 milyon aracın yüzde 32'si dizel, yüzde 27'si benzinli, yüzde 41'i tekerlekli bomba dediğimiz LPG'li araçlar. Türkiye değişime ayak uydurup hibrit otomotiv yatırımları için gereken hamleleri yapmalıdır" diye konuştu.

Hibrit otomotiv yatırımları için en ideal kentin Mersin olduğunu belirten Çamak, şöyle devam etti:
"Mersin sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en önemli lojistik merkezidir. Türkiye'deki bütün yerleşim yerlerine karayolu bağlantısı bulunması, OSB, serbest bölge ve liman faaliyetlerinin olması Mersin'in avantajları arasındadır. Bir yatırımı yaparken iki nokta önemlidir. Bunlardan biri hammaddeye yakınlık, diğeri ulaşım ve pazarlama olanaklarıdır.

Mersin bu açıdan Akdeniz'in sanayi lokomotifi olmaya adaydır. Yerel idarelerin ve merkezi idarenin uyum içinde çalışması ile Mersin önemli bir hibrit otomotiv merkezine dönüşebilir."

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862