• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 26 °C

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mersin'i ziyaret etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mersin'i ziyaret etti
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teyit edilmiş ve sağlaması alınmış ekonomik politikaların devamının, kurulacak hükümetin de yapacağı en önemli ve güvenli adımlardan birisi olacağını belirterek, "O anlamda kimse endişe etmesin" dedi.

Haber Merkezi - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisince düzenlenen iftar programına katılmak üzere geldiği Mersin'de, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Zeybekci, Mersin'in sadece Türkiye'nin değil, Doğu Akdeniz'in en önemli şehirlerinden olduğunu ifade ederek, Ekonomi Bakanlığı olarak da kenti fazlasıyla önemsediklerini, gelecekte çok önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Zeybekci, koalisyon hükümeti ihtimali ve ekonomik istikrarla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:
"Millet, 7 Haziran'da AK Parti'ye 'Hükümeti sen kuracaksın ve ülkeye sen hizmet edeceksin, bugüne kadar sürdürdüğün politikaları, özellikle ekonomi alanındaki politikalarını devam ettireceksin' diyerek bize oy verdi ama şart koştu. Dedi ki: 'Uzlaşacaksın, biriyle koalisyon kuracaksın.' 7 Haziran seçimlerinin söylediği bu. Ben inanıyorum ki bundan sonra kurulacak yeni hükümette veya hükümetlerde partimin 13 yıldır sürdürdüğü başarısı teyit edilmiş, artık bugün sağlaması yapılmış bütün ekonomik politikalarımızın devamı yönünde ülkemizin menfaati anlamında da yarar görüyoruz."

Zeybekci, dış ticaret, ticari açık, bütçe disiplini, finansman ve banka piyasalarının sağlamlığına, avro piyasası, bölge coğrafyası, ABD ve Japonya dahil olmak üzere dünyadaki ekonomik gelişmelere bakıldığında AK Parti hükümetlerinin 13 yıldır uyguladığı ekonomik politikaların başarılı ve isabetli olduğunun görüldüğünü vurguladı.

Öncelik, Türkiye'nin büyüme politikası

"Teyit edilmiş, sağlaması alınmış ekonomik politikaların devamı, herhalde kurulacak hükümetin de yapacağı en önemli ve güvenli adımlardan birisi olur. O anlamda kimse endişe etmesin" diyen Zeybekci, şunları kaydetti: "Zaten bu koalisyon görüşmeleri sırasında da olması gereken şey. Sayın Başbakanımızın turları sırasında öncelik olarak Türkiye'nin büyüme politikası, cari açıkla, bütçe açığıyla, dış ticaret dengemizle ilgili hedeflerimiz, finans piyasaları ve bankacılıkla ilgili disiplinlerimiz ne olacak? 'Bunlarda uzlaştıktan sonra bence ekonomiyle ilgili dinamikler aynen yerinde kalarak, korunarak da ülke menfaatine uygun şekilde zemin oluşturulmuş olur' diye düşünüyorum."

Nihat Zeybekci'ye eşi Ayşen Zeybekci de eşlik etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bosna Hersek'teki hariç, son 200 yıldan bu yana dünyadaki bütün savaşların ekonomik amaçlı yapıldığını belirterek, "Birileri Türklerden, Osmanlı'dan veya Müslümanlardan hesabını Bosnalı kardeşlerimizin üzerinden görmeye çalıştı" dedi.

Zeybekci, partisinin Mersin teşkilatınca Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 20 yıl önce sadece Müslüman oldukları için şehit edilen Srebrenitsa'daki Müslümanlara Allah'tan rahmet diledi.

Hainlerin, Osmanlı'nın hesabını, Bosnalı Müslümanlardan görmek istediğini belirten Zeybekci, "Hala 20 yıl sonra gözü yaşlı analar ve babalar, çocuklarının, evlatlarının, eşlerinin DNA testleriyle 'hiç olmazsa bir kabirleri olsun' diye bekleşiyor. O zulmün bu sene 20'nci yılı. Orada sadece 8-9 bin Müslüman kardeşimiz değil, Bosna'da yüz binler katledildi" diye konuştu.

Bosna Hersek'teki Müslüman kadınların akla, hayale gelmeyecek zulümleri Avrupa'nın göbeğinde yaşadığını anımsatan Zeybekci, Bosna'yı hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurguladı.

"Bosna, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinden parayla, keskin nişancı tüfekleriyle, Saraybosnalı Müslümanların zevkle, neşeyle öldürüldüğü, şehit edildiği, katledildiği zulüm müzesidir" diyen Zeybekci, hiç kimsenin Bosna'nın üzerini örtmemesi gerektiğini dile getirdi.

Zeybekçi, şunları kaydetti: "Hiç kimse artık barış yapalım' deme haksızlığını Bosna'ya göstermesin. Son 200 yıldan bu yana dünyadaki bütün savaşlar ekonomiktir, Bosna'daki hariç. Bosna'daki savaş tam anlamıyla tarihi bir ırkçılığa dayanan ideolojik bir savaştı. Bir hesap görme savaşıydı. Birileri Türklerden, Osmanlı'dan veya Müslümanlardan hesabını Bosnalı kardeşlerimizin üzerinden görmeye çalıştı."

1990'da ideolojik duvarların ortadan kalkmasıyla dünya haritasının yeniden çizilmeye başladığını belirten Zeybekci, bu dünya haritasını çizen tek kalemin "ekonomik menfaatler" olduğunu aktardı.

Koalisyon görüşmeleri

Genel seçime de değinen Zeybekci, vatandaşların, AK Parti'den politikalarını uygulamaya devam etmesini istediğini ifade etti.

Milletin, sözünün üzerine söz söyleyemeyeceklerini vurgulayan Zeybekci, "7 Haziran gecesi oy kaybetmiş, milletvekili sayısını kaybetmiş partilerin genel başkanlarının o günlerde söyledikleri, maalesef milletin iradesini anlamadıklarının en güzel göstergesidir. Kimileri diyordu ki: 'Haydi, yarın seçime gidiyoruz'. Kimileri diyordu ki: 'Asla sizinle beraber olmayız.' Kimileri ağzına gelen her şeyi söylüyordu. Biz malın, mülkün sahibi millete saygımızla, 'Millet ne diyorsa o' dedik ve de öyle demeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Zeybekci, kendilerinin de çizgileri olduğuna işaret ederek, "Başbakanımızın söylediği gibi, herkesin başka renklerden çizgileri var. Kiminin sarı, kiminin mavi, kiminin kırmızı çizgisi var. Bizim hiçbir renkte çizgimiz yoktur. Bizim çizgimiz millettir, bayraktır, vatandır, devlettir. Bu çizgilerde mutabık kaldığımız sürece her şeyde uzlaşılabileceğini, her türlü konuşabileceğimize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Hiç kimse cumhurbaşkanımıza çizgi çizmeye kalkışmasın"

Zeybekci, AK Parti'nin, vatandaşlara, hizmetkar olmak üzere kurulduğunu belirtti.
Birileri gibi tek amacı muhalefette olmak üzere dizayn edilmiş parti olmadıklarını anlatan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlk gün 'Bu millet bize muhalefet görevi verdi' diyip kenara çekilenlerden olmadık, olmayacağız, Allah'ın izniyle. Herkese de şunu söylüyoruz. Herkes, milletin verdiği bu yeni görevle haddini bilsin. Hiç kimse bu milletin yüzde 52 ile baş hizmetkarı seçtiği Cumhurbaşkanımıza karşı saygısızlıkta bulunmasın. Herkes haddini bilsin. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza çizgi çizmeye, ona hareket sınırları çizmeye kalkışmasın. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza 'Çankaya fanusuna dönsün' diyerek, saygısızlık yapmaya kalkışmasın, haddini bilsin."

"Türkiye'de kriz olsun' diye dua yarışına girenler avuçlarını yalayacaklar"

Zeybekci, Türkiye'nin büyümeye ve ihracata devam ettiğine dikkati çekerek, vatandaşlara yeni iş sahaları yaratıldığını anlattı.

Ülkede kriz olmasını isteyenler bulunduğunu aktaran Zeybekci, şunları kaydetti: "Birileri, illaki Türkiye'de kriz tellallığına çıkanlar, 'Türkiye'de kriz olsun' diye beddua ve dua yarışına girenler avuçlarını yalayacaklardır. Türkiye, Avrupa Birliği'ndeki bütün bankalarından, bankacılık sistemlerinden daha sağlam bir bankacılık sistemine sahiptir. Türkiye, kamu borçlarının milli gelirine kıyasla baktığımız zaman Avrupa Birliğinin tamamından daha iyi durumdadır. Bütçe açığına baktığımız zaman Avrupa Birliğinin tamamından daha iyi durumdadır. Onun için kim ne derse desin, kulağınız öyle şeylere tıkalı olsun."

"Türkiye, bir huzur limanı"

Zeybekci, Türkiye'nin önemli bir coğrafyada bulunduğunu vurguladı.

Zeybekci, şu değerlendirmede bulundu: "Bugünün ortamında yaşadığımız coğrafyaya bakacak olursak. Rusya’nın, Ukrayna ile ilişkisine. Rusya’nın, Avrupa Birliği tarafından ambargolarına, Kafkaslar'daki bütün problemlere, İran'daki yaptırımlara, Irak, Suriye, Libya, Mısır, en son batan, iflas eden Yunanistan'a rağmen, Türkiye bir istikrar adası, ekonomik ve siyasi anlamda bütün coğrafyanın sığındığı huzur limanı olarak, inşallah yoluna durmadan devam edecektir."

Milli gelir 10 bin dolara yükseldi

Zeybekci, Türkiye'nin 13 yıl boyunca ekonomik anlamda destanlar yazdığını, yaklaşık 3 bin 400 dolar olan milli gelirin 10 bin dolar seviyesine yükseldiğini anımsattı.

Zeybekci, "Dünyanın 18'inci büyük ekonomisi olduk, Avrupa'nın ise 7'ncisi. Türkiye, 35 milyar dolar ihracattan 171 milyar dolar ihracata geldi. Türkiye, bütün bu gelişmeleri, her şeyini başkalarının kontrol ettiği bir ekonomi dünyasında yapmayı başardı" ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetleri olarak milletin emanetlerini canından aziz bildiklerini belirten Zeybekci, millete hükmetmeyip hizmet ettiklerini söyledi.

Hükümetin 2013'te IMF'ye bugüne kadar olan tüm borçlarının son taksidini ödediğini de hatırlatan Zeybekci, iftar programının ardından kentteki milletvekili, iş adamları ve kurum temsilcileriyle basına kapalı görüştü.

Kaynak: Habertürk

d9411077-d1dc-41b7-acac-74ab7f9e9a8a.jpg

2b00fef4-f5a1-4910-a80b-6543b85f1535.jpg

a4c99905-1f56-426c-b4d2-c596237e7b1a.jpg

b4ebf817-c205-4c82-bc64-5681a64b69dd.jpg

c9efb93d-948f-4cdb-99b2-94c8a0fe2b68.jpg

939a07bb-d903-4de1-b73b-210438b8c8f3.jpg

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862