• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İçel 24 °C

Erdemli Belediyesi'nden örnek davranış, engelli vatandaş için parke yol yaptı

Erdemli Belediyesi'nden örnek davranış, engelli vatandaş için parke yol yaptı
Mersin’in Erdemli Belediyesi, örnek bir hizmete imza atarak, evi bahçe içinde olduğu için gidiş-gelişlerde zorluk yaşayan engelli bir vatandaşın kapısının önüne kadar parke döşeyerek yol yaptı.

Haber Merkezi - Erdemli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kocahasanlı Mahallesi’nde ikamet eden engelli vatandaşın evinin kapısına kadar parke yol yapıldı.

Kocahasanlı Mahallesi’nde yaşayan bir engelli vatandaşın evininin, bahçe içinde olmasından dolayı evinin önüne kadar parke yol yapan belediye ekipleri mahalle sakinlerinin takdirini topladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli vatandaşları asla ihmal etmediklerini ve onları düşünerek uygulamalar yaptıklarını belirtti.

Özellikle yeni düzenledikleri sahil bandı uygulamasını örnek gösteren Tollu, sahilde engelli vatandaşlar için yaşam alanları oluşturduklarını, görme engelli vatandaşlar için özel yürüyüş yolu yaptıklarını kaydetti. Daha önce Kocahasanlı sahilinde de engelli vatandaşların plaja rahat gidip gelebilmeleri için düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Tollu, “Şimdi de bir vatandaşımızın kış aylarında yağmurdan çamurdan, yaz aylarında ise toprak yol olduğu için evine gidip gelmekte zorlandığı bilgisini aldık. Vatandaşımız bize ulaştı. Yürüme engelli olduğunu ve evinin önündeki tekerlekli sandalye ile gidip geldiği yolun çok bozuk, kışın çamurlu, yazın tozlu olduğunu beyan etti. Biz de ekiplerimizle anında müdahale ederek vatandaşımızın yaklaşık 200 metreyi bulan yolunu parke yol yaparak bu sıkıntıdan kurtardık” dedi.

Belediye hizmetlerinde önceliğin engelli vatandaşlar olduğunu dile getiren Başkan Tollu, kendilerine başvurmaları halinde her engelli vatandaşa öncelikli hizmet gideceğinin altını çizdi.

Yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti belediye ekiplerine teşekkür ederek ifade eden engelli vatandaş ise ilk defa bir başkanın bu kadar duyarlı olduğunu belirterek, “Emeği geçen, sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

anamurlular.com-001.jpg

anamurlular.com-2-001.jpg

anamurlular.com-3.jpg

anamurlular.com-4.jpg

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862