• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İçel 24 °C

Erdemli’de Cankurtaran Kursu'nu başarıyla bitirenler belgelerini aldı

Erdemli’de Cankurtaran Kursu'nu başarıyla bitirenler belgelerini aldı
Mersin’in Erdemli ilçesinde 64 saatlik ‘cankurtaran’ kursunu tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Haber Merkezi - Erdemli'ye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesi’ndeki Yunus Tatil Sitesi Havuzları’nda gerçekleştirilen belge töreni öncesi kursiyerler öğrendikleri tekniklerle, temsili bir kurtarma da gerçekleştirdi.

Törende konuşan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında çıkardığı kanun gereğince ister özel, ister resmi yerler olsun, havuzu bulunan bütün sitelerde havuz bakım elemanı ve cankurtaran belgesi olanların çalıştırılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Cankurtaran belgesi olan çalışanlara yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Okur, “Bu talebin karşılanması için kurslar açıyoruz. Cankurtaran belgesi bugün gençlerimize önemli ve yeni bir iş imkanı sunuyor. Bu kursumuza katılan kursiyerlerimizin tamamı yazlık sitelerde görev alacak. Bir kıyı ilçesi olan Erdemli’de, havuzlarımızın ve plajlarımızın emin ellerde olmasını, yüzücülerin can güvenliğinin bilinçli bir şekilde sağlanmasını önemsiyoruz” dedi.

Kurs usta öğreticisi Eray Aldemir ise kursta teorik ve pratik bilgiler aktarıldığını belirterek, “Kursiyerlerimiz boğulmakta olan bir kişiyi kurtarmanın yanında, ilk yardım müdahalesinde de bulunabiliyor. Bu eğitim hayatları boyunca her zaman için yaşanabilecek bir olayda hayat kurtarabilecekleri anlamını taşıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri, Erdemli Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ömer Okur, tatil sitesi yöneticisi Fadime Güneş ile kurs usta öğreticisi Eray Aldemir tarafından takdim edildi.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862