• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 24 °C

Futbol Akademisi açıldı

Futbol Akademisi açıldı
Futbol Akademisi'nin açılışı yapıldı. Spor yapmak isteyen ancak hoca ve malzeme sıkıntısı çeken gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak amacıyla oluşturulan Futbol Akademisi’nde, 7 - 14 yaş arası, 807 sporcu yer alıyor.

Haber Merkezi - ​Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Futbol Akademisi’nin açılışı Mersinli Ahmet Stadı'nda yapıldı.

Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Yargıtay Üyesi Salim Çevik, Mersin’e emeği geçmiş futbol emektarları ve Mersinli sporseverler katıldı.

Spor yapmak isteyen ancak hoca ve malzeme sıkıntısı çeken gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak amacıyla oluşturulan Futbol Akademisi’nde, 7 - 14 yaş arası, 807 sporcu yer alıyor.

Futbol Akademisi’nin açılışında, Mersin’in aynı anda dört mevsimin yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Kocamaz, “Özellikle Akdeniz Oyunları çerçevesinde hayata geçirilen tesislerin Büyükşehir Belediyesi olarak dolu dolu kullanılmasından yanayız. Eğer bunlar düzenli bir şeklide kullanılamazsa bir müddet sonra maalesef bakıma muhtaç hale gelecek. Tabii ki spor bütün insanların ortak paydası. Hem sağlıklı yaşamak hem de centilmence bir arada olmak açısından çok önemli bir olgu. Bugün dünyanın değişik yerlerinde yaşayan, birbirini hiç tanımayan birçok insan aynı takımın ortak paydası olabiliyor. Demek ki dünyadaki kavgaların, dövüşlerin, savaşların son bulması da sporla sağlanabilir. Mersin’de, bütün gençlerimize sporla ilgilendikleri sürece, her türlü desteği vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Kocamaz, “Bütün amatör spor kulüplerine ve sporun her türüne Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Geçen yıl yaklaşık 170 kulübümüze malzeme yardımı yaptık. Araç desteği verdik. Mersinimize ve spora gönül veren insanlarımıza yakışacak tesisleri yapmak boynumuzun borcu. Geçmişte Tarsus’ta bunu başardık. İnşallah Mersin’in tamamında da başarmayı hedefliyoruz ve Mersin’i spor merkezi haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYECİLİK ORTAK PAYDADA BULUŞMAKTIR

Belediyeciliğin sadece alt yapı, yol yapmak olmadığını vurgulayan Başkan Kocamaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Belediyecilik, o kentte yaşayan insanların tamamını eşit görüp, onların bir araya geleceği mekanları oluşturmak, kentlilik bilincini geliştirmek, geleceğe doğru verilecek mücadelelerde herkesin mutlaka yol almasını sağlayabilmektir. Çünkü o kentte yaşayan insanlar kentin cefasını da sefasını da birlikte yaşıyor. Bu nedenle kentin problemlerini çözme konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediye hizmeti yapar ama o hizmeti yaşatmak, korumak o kentte yaşayan insanların görevidir. Vatandaşımız bu hizmetlere sahip çıktığı sürece Belediyenin de şevki artar, daha yeni hizmetleri hayata geçirmek için çalışır ve yaptığı hizmetlerden haz duyar. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi’nde, futbol dalında 807, basketbol dalında 170, voleybol dalında 150, hentbol dalında 75, yüzme dalında 750, jimnastik dalında da 50 olmak üzere yaklaşık 2100 çocuğumuz eğitim alacak. İnşallah Mersin’e ve ülkemize spor dalında güzel hizmetler ve başarılar kazandıracaklar diye ümit ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda diğer ilçelerimizde de bu tür hizmetleri yaygınlaştırmak düşüncesindeyiz. Gençlerimize başarılar diliyorum.”

Futbol Akademisi’ne sporcuların gelişini kolaylaştırmak amacıyla Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinden ulaşım sağlayan ring servisi hizmeti veriliyor. On iki ay sürecek olan Spor Akademisi, yaz döneminde hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sporseverlere açık olacak.

gelecegin-yildizlari-sahada-(3).jpg

gelecegin-yildizlari-sahada-(7).jpg

gelecegin-yildizlari-sahada-(8).jpg

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862