• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İçel 19 °C

Göksu Deltası 332 kuş türüne ev sahipliği yapıyor

Göksu Deltası 332 kuş türüne ev sahipliği yapıyor
Silifke'de ’Yaşayan Cennet Göksu Deltası’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılım oldukça yoğundu.

Haber Merkezi - Mersin’in Silifke ilçesinde ’42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası’ kapsamında Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) ve Silifke Belediyesi tarafından ’Yaşayan Cennet Göksu Deltası’ konulu konferans düzenlendi.

Romanya ve Bulgaristan’dan gelen konukların da katılımıyla Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta konuşan Silifke UTİYO Müdürü Serap Ergene, Göksu Deltası’nın coğrafi yapısı hakkında bilgi aktardı. Doğu Akdeniz’in en büyük ırmağı olan 250 kilometrelik Göksu Nehri’nin çevreye kazandırdığı doğal özelliklere değinen Ergene, bölgeye özel canlı türlerini tanıtarak, yalnızca bu bölgede bulunan flora ve fauna türleriyle ekolojik bir çeşitlilik sunan Göksu Deltası’nın çevre açısından önemini vurguladı.

Göksu Deltası’nın Avrupa ve Ortadoğu’nun en zengin sulak alanlarından biri olduğunu belirten Ergene, bölgenin Yalı Çapkını ve Saz Horozu gibi nadir bulunan kuş türleri dahil olmak üzere 332 kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyledi, bu türlerle ilgili güncel görüntüleri katılımcılarla paylaştı.

Bölgenin kuş türlerinin yanı sıra çeşitli kumul bitkilerini içinde barındırdığını söyleyen Ergene, Göksu Deltası’nın yılan balığı, kefal, sazan, karabalık ve mavi yengeç gibi deniz canlılarının yaşaması için de uygun bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862