• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İçel 21 °C

Google'dan ücretsiz müzik servisi

Google'dan ücretsiz müzik servisi
Teknoloji ve yazılım devi Google, ücretsiz müzik servisini duyurdu.

Haber Merkezi - Başta Spotify olmak üzere özellikle mobil müzik konusunda yeni bir kategori açmış firmaların potansiyelinin farkında olan Apple, bu alanı boş bırakmayarak Apple Music’i duyurmuştu.

Spotify başta olmak üzere özellikle mobil müzik konusunda yeni bir kategori açmış firmaların potansiyelinin farkında olan Apple, bu alanı boş bırakmayarak WWDC 2015 geliştirici konferansında yeni Apple Music servisini duyurdu. Resmi tanıtımın öncesinde beklentiler zaten biliniyordu. Ancak en büyük merak ise şirketin Spotify ile nasıl bir fiyat rekabetine gireceği yönündeydi. Apple’ın fiyatları ve beta sürecindeki uygulaması tartışılırken, Google cephesinden şaşırtıcı bir hamle geldi.

Google’ın tanıtımını gerçekleştirdiği Google Play Music servisi şirketten beklendiği üzere ücretsiz kullanıma vurgu yapıyor. Reklam destekli ücretsiz Play Music servisi, Spotify gibi servislerin reklam ağında farklılık gösteriyor.

İlk olarak belirtilmesi gereken nokta şu an için ücretsiz olan kullanımlarda, hazırlanmış olan oynatma listelerine erişmenin mümkün olacağı. Bu da demek oluyor ki, ücretsiz kullanımlarda oynatma listesi oluşturmak mümkün olmayacak. Bu kullanımlarda da Google’ın başlıca gelir modeli olan özelleştirilmiş reklamlar ön plana çıkacak. Ancak yapılan açıklamada en dikkat çeken nokta ise reklamların kullanıcı deneyimine etkisi.

Teknoloji devinin yaptığı açıklamada ücretsiz müzik servisini kullanan kullanıcıların, aat başı sadece 6 adet reklam geçmesine imkan sağlanacağı belirtildi. Yani bir kullanıcı bir saat içerisinde 6 farklı reklamı geçtikten sonra, reklamları izlemek zorunda kalmayacak.

Google’ın uygulamaya sürdüğü bu strateji ile daha şimdiden eleştirilere maruz kalırken, eleştirilere cevap olarak ise abonelik sistemi öne sürülüyor. Diğer firmalarda olduğu gibi abonelik sağlayan kullanıcılar reklamlardan kurtulduğu gibi, hazırlanmış oynatma listeleri ile de kısıtlanmış olmaktan kurtuluyor. Ayrıca kendi listelerini oluşturup, çevrimdışı dinleme olanağı elde edecekler.

Henüz bütün soru işaretleri Play Music servisi için giderilmiş değil. 30 Haziran tarihinde resmi olarak yayına başladıktan sonra, gerekli cevapları net olarak elde etmem mümkün olacaktır.

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862