• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 22 °C

İhracat durdu, Silifke'de domates dalında kaldı

İhracat durdu, Silifke'de domates dalında kaldı
Birinci dikim salkım domatesi sezonunun ilk hasadı olmasına rağmen kilosu arttı artacak derken bu kez dalında kaldı.

Haber Merkezi - Domates olarak en kaliteli ve en pahalı olarak ön plana çıkan salkım domates, pazar sıkıntısı sebebiyle kilosu 3-4 lira olmasını bekleyen üreticiden 1 lira 20 kuruştan alınıyor.

Silifke’nin Atayurt Mahallesi'nde örtü altında domates üretimi yapan çiftçilerden Halil Erdem ve Mehmet Erdem, Rusya pazarının durduğu için kendilerinin olumsuz etkilediğini belirtti.

Üretimini yaptığı domates serasının 2.5 dönüm olduğunu ve şuanda serada olgunlaşmış ve toplamayı bekleyen 7 ila 10 ton arasında domatesin hasada hazır olduğunu belirten üretici

Halil Erdem, “Geçen yıl domates sezonu biterken bile fiyat 3 liraydı. Şuan sezona yeni başladık ve en kaliteli domatesi yetiştirmemize rağmen fiyat 1 ila 1.20 lira arasında.  Fiyatı pahalanacak diye bugün yarın bekledik. Ama şu ana kadar fiyat artmadı. Genelde toptan alıcıda çok az. Günde 50 ila 100 sandık arasında sipariş veriliyor ama benim seramda yaklaşık 10 ton ürün var. Bu kadar emek boşa mı gidecek. Keşke en azından 2 lira bari olsaydı da masrafını alabilseydik. Bu yıl ihracatın durması sebebiyle biz çok sıkıntıya düştük.

Ürünümüz böyle ha pahalandı pahalanacak derken dalında kalma tehlikesi geçiriyor.

Satmak istememe rağmen ürünüm telef olmasın diye kaç para verirlerse artık vereceğiz. 5 aydır gözümüz gibi baktığımız ürünümüz her zaman olduğu gibi yine aracıların para kazanmasına sebep olacak. Emeği veren biz parayı kazanan aracılar.  Bizler 1 liradan ürünümüzü satamazken, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde 5 ila 10 liradan pazara çıkmasını da anlam veremiyoruz” dedi.



Kaynak: akdenizhaberler.net

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862