• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 26 °C

İphone 7'nin işlemcisi için savaş başladı

İphone 7'nin işlemcisi için savaş başladı
Apple'ın sistem çipi üretiminde yeni raunt başladı.

Haber Merkezi - Her ne kadar mobil cihaz üreticileri arasındaki rekabet önplanda olsa da, aslında tedarikçiler içinde çok daha sert bir rekabet yaşanıyor. Samsung ve TSMC'nin arasındaki çip üretim savaşı biraz daha sertleşmeye başladı. Son raporlara göre A9'un üretiminde her iki şirket söz sahibi.

Sanayi kaynaklarından gelen havadisler ve şirketlerin son dönemlerdeki üretim çözümleri (Düşük nm ve FinFET) rekabet koşullarının her geçen gün zorlaştığını ortaya koyuyor. Focus Taiwan'ın yeni raporuna göre TSMC, Apple A10 siparişlerinde en büyük payı alabilir. İşte tedarik zincirindeki son gelişmeler ve olasılıklar...

TSMC vs. Samsung

CNA'ya konuşan bir analist (İsmini vermek istememiş), "TSMC'nin kapasitesini arttırma planı var. Gelecek yıl için daha net bir yol haritasına sahip. Bu yüzden 2016'da daha yüksek bir pazar payı kazanacağını bekliyoruz." dedi.

Analist, Tayvanlı üreticinin önümüzdeki yıl Apple A10 yonga siparişlerinin yarısından fazlasını alacağına atıfta bulundu.

Analiste göre iPhone 6s ve 6s Plus'ın çipleri ise bu sene TSMC ve Samsung arasında eşit olarak paylaşılıyor. Raporda bunlarla birlikte TSMC'nin azalan genel gelirinin A9'la birlikte telafi edeceği belirtilmiş. Diğer bir deyişle TSMC, Samsung'a rağmen yıllık gelirini çift haneli olarak arttıracak.

Şimdilik söylenenler ve tahminler bu şekilde. Ancak farklı kaynaklar tarafından Samsung'un A10'da aslan payını alacağı iddia ediliyor.

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862