• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 32 °C

Maillerinizi kim okuyor? Haberi okuyunca inanamayacaksınız!

Maillerinizi kim okuyor? Haberi okuyunca inanamayacaksınız!
Gmail gibi bir çok ücretsiz mail platformu, aslında yazışmaları okumadan önce kayıt aşamasında kullanıcıdan izin alıyor.

Haber Merkezi - “Kullanım sözleşmesi” okumama gibi bir huyumuz olduğu için biz bunun farkında değiliz. Gmail kullanım sözleşmesine bakıldığında, Google botlarının mailleri okuyabileceği gibi bir çok gizlilik konusu belirtiliyor. Bu aşamayı direk olarak işaretleyip geçtiğimiz için, gizliliğimizi tehlikeye attığımızdan bihaber ücretiz mail servislerini kullanmaya devam ediyoruz.

İnternette güvenli ortam veya özel diye bir kavram neredeyse yok diyebiliriz. Günümüzde bir çok mail platformu bulunsa da en çok kullanılanlardan bir tanesi olan Gmail bile gönderdiğiniz mailleri didik didik kurcalıyor. Ücretsiz olarak Google tarafından sunulan Gmail servisi bile yazışmaları okuyor, kurcalıyorsa, diğer servisler neler yapar kim bilir.

Hangi mail servisi güvenli?

Başlangıçta da söylediğimiz gibi, mail servisleri gibi bir çok platform, gizliliği arka plana atacak kullanım sözleşmelerini kullanıcıların “okumaz zaten” huyunu bilerek imzalatıyor. Bu durumda, gizlilik istiyorsanız ücretsiz yerine ücretli servislere yönelmek gerekiyor. Çünkü bu tür servisler, ücretsiz gibi gözükse de sadece ödemeyi gizlilik ile alıyor diyebiliriz. Kendi mail sunucunuzu almak ve kullanmak, gizlilik konusunda daha mantıklı bir adım olacaktır.

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862