• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 27 °C

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden hasta nakil hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden hasta nakil hizmeti
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, Mersin genelinde vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Haber Merkezi - Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek kapasite ve teknik donanıma sahip ambulanslarla Mersin ve komşu illere ücretsiz sağlık hizmeti veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığına yönelik hizmet çalışmalarına hayat veriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerine devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19’u sağlık personeli olmak üzere toplam 40 personel ve merkezde 4, ilçelerde ise 7 adet olmak üzere toplam 11 adet tam donanımlı ambulans ile vatandaşlara hizmet veriyor.

2015 yılı Ocak ayında hasta nakil ambulansı hizmetine başlayan Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Haziran ayına kadar şehir içi ve şehir dışı olmak üzere toplamda bin 120 hastaya hizmet verdi. En önemli yatırımın insan sağlığına yapılan yatırım olduğunun bilinciyle hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakledilmesi gereken vatandaşları hastaneden eve, evden hastaneye güvenli bir şekilde ulaştırıyor.

Hasta nakil ambulansları, haftanın 7 günü sabah 08.30’dan akşam 20.30’a kadar hizmet verirken, akşam 20.30’dan sonra 22.30’a kadar merkezde nöbetçi bir ekip ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor.

Bünyesine 3 adet ambulansı daha dahil edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ambulanslardan bir tanesi ile obezite hastalarına hizmet verecek. Hastalarını sağlık kuruluşlarına nakledecek vatandaşlar 0324 234 84 00 numaralı hattı arayarak hizmetten yararlanabileceklerini bildirildi.

buyuk-eh-r-den-hasta-nak-l-h-zmet--(2).jpg

buyuk-eh-r-den-hasta-nak-l-h-zmet--(5).jpg

Bu haber toplam 4047 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862