• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İçel 21 °C

Mersin'de 3 ayda bin 88 kişi sigarayı bıraktı

Mersin'de 3 ayda bin 88 kişi sigarayı bıraktı
Mersin'de Nisan-Haziran arası 3 aylık dönemde Sigara Bıraktırma Polikliniğine başvuran 2 bin 121 kişiden bin 88'inin ilaç tedavisiyle sigarayı bıraktığı bildirildi.

Haber Merkezi - Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, sigara kullananlara, "Sağlığınız sizi bırakmadan, siz sigarayı bırakabilirsiniz" çağrısında bulundu.

Sigara kullanımının ve sigara bağımlılığının önlenebilir bir sorun olduğunun altını çizen Dr. Kemik, sigaranın insan sağlığını ve yaşam kalitesini tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıktığını belirtti.

Sigara ile mücadele kapsamında, Mersin'de 4207 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde 49 ekiple 7/24 saat hizmet prensibiyle çalışmalar ve denetimler yaptıkları bilgisini veren Kemik, "Yapılan denetimlerle birçok kişi pasif içicilikten kurtarılmıştır. Yine bu kapsamda sigaranın sağlığa zararlı olduğu ve sigarayla mücadele edilmesi gerektiği bilinci topluma yerleşmektedir. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan ve bilimselliği kanıtlanmış ilaçlardan, Türkiye'de 300 bin kişiye yetecek kadar ilaç, Sağlık Bakanlığımızca alınmış ve illerin nüfusları oranında illere gönderilmiştir" dedi.

Sigarayla mücadele kapsamında sigara içip, bırakmak isteyen kişilere Mersin, Toros, Tarsus, Erdemli ve Silifke devlet hastanelerinde sigara bırakma polikliniği hizmeti verildiğini anımsatan Dr. Kemik, "Bu polikliniklerde sigara içenlere, sigarayı bırakma ve sağlıklarının eski düzeyine kavuşması yönünde hizmet sunulmaktadır. Ayrıca ilimizde Sigara Bıraktırma Polikliniğine 2015 yılı 1 Nisan-30 Haziran dönemi içerisinde 2 bin 121 kişi başvuruda bulunmuş ve bunlardan bin 955 kişiye ücretsiz ilaç tedavisine başlanmıştır. İlaç tedavisine başlayan kişilerden bin 88'i sigarayı bırakmıştır. Ücretsiz ilaç tedavisi uygulaması devam etmekte olup, bu uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattı'na başvuru yapılabilir, sigara bırakma polikliniklerine randevu alarak süreci başlatabilirler" ifadelerini kullandı.

Sigarayı bırakmada en önemli etkenin kişilerin kararlılık göstermesi olduğunu vurgulayan Kemik, vatandaşlara, sigaraya hiç başlamamalarını ve bu bağımlılığın esiri olmamalarını önerdi.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862