• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İçel 19 °C

Mersin'de Halk Ekmek Fabrikası Hizmete Girdi

Mersin'de Halk Ekmek Fabrikası Hizmete Girdi
Mersin'de halka daha ucuz ve kaliteli ekmek sunacak olan MER-EK Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haber Merkezi - Ekmek fabrikasının açılışına, Kocamaz'ın yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir hizmeti daha vatandaşlara sunmanın gururu içinde olduklarını söyledi. 30 Mart öncesi seçim çalışmaları sırasında Mersin halkına ucuz, temiz ve gramajından çalınmayan ekmek sözü verdiklerini hatırlatan Kocamaz, "Bu sözümüzü her seçim döneminde 3 aylık üretimler yapmaktan öte, kesintisiz bir şekilde yerine getirmek için çalışmalara başladık" dedi.

Ekmek fabrikasının fiziki çevre şartlarının iyileştirilmesinin ardından en son teknolojiye sahip makine ve ekipmanlar ile yenilediklerini dile getiren Başkan Kocamaz, "Günlük ortalama 70 bin üretim kapasitesi olan fabrikamızda alınan yeni makinelerle topyekûn yenilenmiş ve tam otomatik sistem ile el değmeden ekmek üretmeye başladık. Ekmekler standart gramajında, 250 gram olarak üretilecek ve merkez ilçelerimizde belirlediğimiz 11 noktada 60 kuruşa satışa sunulacak" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'deki ekmek fiyatlarının yüksekliğine de değinen Kocamaz, "Temel gıdamız olan ekmeğin fiyatının 1 TL'nin üzerine çıkması maalesef bozuk bir ekonominin göstergesidir. 4 kişilik bir ailenin her öğünde en az 2 ekmek yediğini düşünürseniz, bir aile ayda 180 TL'yi ekmeğe ödeyerek önemli bir gider kalemi oluşturuyor. Bu da asgari ücret ile geçinen bir aile için yine de çok çok önemli bir bütçedir. Biz ekmek fabrikasını yeniden hayata geçirerek, halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunmuş, verdiğimiz sözü tutmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

"UZUN SÜRE MERSİNLİLERE HİZMET VERECEK"

Kocamaz, açılışını yaptıkları MER-EK Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın uzun süre Mersin halkına hizmet vereceğini vurgulayarak, fabrikanın kapanmasını kimsenin
beklememesini belirterek, Mersin halkıdan gelecek talepler doğrultusunda ekmek üretiminde artışa gidebileceklerini de ifade etti.

Başkan Kocamaz'ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri fabrikayı gezdi.

8 bin metrekarelik açık ve kapalı alan üzerinde yer alan ekmek fabrikasında, günlük 70 bin ekmek son teknoloji makinelerde el değmeden üretilerek, Akdeniz ve Toroslar ağırlıklı olmak üzere merkez ilçelerde belirlenen 11 noktada satışa sunulacak. 250 gram olarak üretilecek ekmekler 60 kuruşa satılarak, vatandaşlar ucuz ve kaliteli ekmeğe ulaşabilecek.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862