• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İçel 17 °C

Mersin'de toplu taşıma şoförlüğü kurala bağlanıyor

Mersin'de toplu taşıma şoförlüğü kurala bağlanıyor
Mersin’de toplu taşıma sürücülüğüne yeni kurallar getiriliyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan uygulama Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda yapılan bir toplantı ile Mersin’de taşımacılık yapan kooperatif başkanlarına anlatıldı.

Haber Merkezi - Yeni Toplu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, artık her ehliyet sahibi toplu taşıma araçlarında şoförlük yapamayacak. Bu kapsamda, servis ve tüm toplu taşıma araçlarında şoförlük yapacak olanlar Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, Mersin Üniversitesi öğretim elemanlarından, “Halkla ilişkiler, ilk yardım ve sürücü kuraları” konularında kursa alacak.

Süresi önümüzdeki günlerde belirlenecek olan ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nca açılacak ve Mersin Üniversitesi elemanlarınca verilecek olan kursa katılmak isteyenler tam teşekküllü bir hastaneden uyuşturucu bağımlısı olmadıklarına ve yüz kızartıcı herhangi bir suçtan sabıkası bulunmadığını belirten belge getirdikten sonra kursa alınacaklar.

Kurs sonrası sınavlar Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak ve sınavda başarı gösterenler, işe kabul edilmelerinde ve denetimlerde ehliyet kadar zorunlu sayılacak olan “Toplu Taşıt Kullanma Belgesi” almaya hak kazanacak, bu belgeye sahip olmayanlar ise, kesinlikle toplu taşıma aracı kullanamayacak.

“GEÇ KALDIK”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan yönetmelik ve toplu taşıma sürücü adaylarına odada verilecek kurs ile yürürlüğe girecek olan  uygulama hakkında Mersin’de faaliyet gösteren toplu taşıma kooperatif başkanlarına bilgi verdi.

Sarı, kooperatif başkanların konu hakkında bilgilendirirken şunları söyledi: “Toplum değerlerini ve yaşadığımız bazı olayları anımsayarak, göz önüne alırsak, getirilen bu yeni kuralların ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlarız. Toplu taşıma sektörünün olumlu ve olumsuz yanlarını çok iyi bilen oda başkanınız olarak, bu yürürlüğe girecek olan ‘Toplu Taşıt Kullanma Belgesi’ uygulamasının toplu taşıma sektöründe hizmet veren tüm araç sahipleri ile sürücülerine olumlu katkılar yapacağına inanıyorum.

Şayet getirilecek olan yeni kurallar, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilmiş olsaydı inanıyorum ki, içimizi acıtan birçok üzücü olayı da yaşamamış olacaktık. Yeniden seçildiğim Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'ndaki görevimde de zamanımın en büyük bölümünü toplu taşıma sektörünün sorunları, çözümü, şoförlerimizin modern çağa uyumu ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi konuları almaktadır, almaya da devam edecektir.

Ayrıca alınan her karar ve uygulamalar da toplumun talepleri de göz önüne alınmaktadır.”

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862