• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 20 °C

Mersin'den Bakü'ye Hayvan Hakları Köprüsü

Mersin'den Bakü'ye Hayvan Hakları Köprüsü
Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, hayvan katliamlarına "dur" demek üzere motosikletiyle Mersin’den Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye uzanan yolculuğa çıktı.

Haber Merkezi - Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, Bakü yolculuğuna çıkışı dolayısıyla Erdemli’de hayvanseverler tarafından alkışlarla yolcu edildi.

Yapacağı yolculukla ilgili bilgi veren İğdigül, Mersin’den başlayan 3 aylık yolculuğunda önce Ankara’ya ardından da Karadeniz’e doğru yol alarak Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Gürcistan üzerinden de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaşacağını söyledi.

İğdigül, “Geçen yıl motorumla Erdemli ilçesinden yola çıkıp 4,5 ayda 15 bin kilometre yol yaparak Türkiye’yi dolaşmıştım. Hayvan hakları konusunda çok büyük ses çıkmıştı. Bu yolculuğumuz esnasında mesajlar vermiştik. Önemli bir farkındalık oluşturduk. Yine geçen seneden olan bir projem vardı. Hem de Azerbaycan’dan bir davet vardı. Azerbaycan’da hayvan hakları diye bir şey söz konusu değil, öyle bir kanun yok. Daha doğrusu vicdan ve merhamet sahibi insanlar çok. Biz iki devlet bir milletiz” dedi.

"KÖPRÜ OLMAYA GİDİYORUM"

“Allah kaza bela vermezse, yollarda ölüp kalmazsak, bu canlar için olan turumu, hayvan hakları için tamamlayacağım” diyen İğdigül şunları kaydetti: “Ben Azerbaycan’da yok diyorum ama Türkiye’de de yok. Kanun var ama uygulayan yok. Bir ses olmaya gidiyorum. Farkındalık için gidiyorum. İki ülke arasında hayvan hakları konusunda bir köprü olmaya gidiyorum. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız Aliyev ile görüşmeye gidiyorum. Amacımız sadece ve sadece hayvan haklarını savunmak. Onların da bu dünyada var olduğunu hissettirebilmek. Bu dünya sadece insanlar için yaratılmamış. Amacım sadece hayvan hakları.”

İğdigül’ü yollamaya gelen hayvanseverlerden Derya Bıçakcı ise, “Hayvanları çok seviyorum. Bütün hayvanlar yardıma muhtaç, herkesin onlara bir kap yemek ve bir kap su vermesini istiyorum” dedi.
Hayvanseverlerden helallik isteyen İğdigül, kendisine sponsor olan Albayram inşaat firması önünden motoruna binerek Bakü’ye kadar uzanacak yolculuğa alkışlarla çıktı.

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862