• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Mersinli hakemler dayanışma gecesinde buluştu

Mersinli hakemler dayanışma gecesinde buluştu
TÜRKİYE Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen, hedeflerinin Mersin'i Süper Lig'de temsil etmek olduğunu söyledi.

Haber Merkezi - FFHGD geleneksel dayanışma gecesi Karaduvar Mahallesi'nde yer alan Karaduvar Balıkçı Restoran'ın da yapıldı. Geceye katılan hakem ve gözlemciler, uzun lig marotonunun yorgunluğunu atma fırsatı buldu. 

Bazı müsabakalarda hakemlere karşı tasvip etmedikleri çirkin saldırılar olduğunu anlatan Şube Başkanı Abuzer Bilen, şöyle konuştu: "Biz dernek olarak bu olayların yakından takipçisi olduk. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin cezalandırılması anlamında her türlü girişimi başlattık. Bunlar tasvip edilecek şeyler değil. Ancak maalesef dünyanın her yerinde bu tür şeylerle karşılaşmak mümkün. Bizler hakem hatalarını en aza indirmek için gerek il hakem kurulunun gerekse merkez hakem komitesinin eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Bu çalışmalarla Mersin'de hakemliği bir numaraya getirmek istiyoruz. Tüm çabamız bu doğrultudadır."

'SÜPER LİG'DE MERSİNLİ HAKEMLER GÖRMEK İSTİYORUZ'

Mersin hakem camiasına yeni bir ivme kazandırmak istediklerini de dile getiren Bilen,
sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız, Mersin hakemliğini daha iyi yerlere getirmek. Derneğimize, herkes tarafından bilinen ve tanınan kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Geçmişte Mersin'den Süper Lig hakemleri çıkarmıştı, şimdi bizler de Süper Lig'de Mersinli hakemlerimizi görmek istiyoruz. Biz bu yolda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve gayretlerimiz bu yönde olacak." 

İl Hakem Kurulu Başkanı Ali İhsan Yayan ise bu tür etkinliklerin, hakem ve gözlemcilerin birbirleriyle kaynaşması adına anlamlı olduğunu söyledi. Etkinliğin önemine işaret eden MHK 7.Bölge Bölgesel Kurul Üyesi Tuncer Aslan ise Mersin'deki hakem sayısını çoğaltmayı ve daha üst kategorilerde görev almalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862