• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İçel 23 °C

Meski'den maliyetleri düşüren sistem

Meski'den maliyetleri düşüren sistem
MESKİ, kurduğu sistemle enerji maliyetini düşürdü. MESKİ yetkilileri, güneş enerjisi ile otomatik klorlama işlemi yapacak sistemleri elektrik hatlarının olmadığı içme suyu depolarına kurmaya başladıklarının bilgisini verdiler.

Haber Merkezi - Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, mahallelerdeki su depolarına “Güneş Enerjili Otomatik Klorlama Sistemi” kurmaya başladı. Bu sistemle klorlama ve enerji maliyetlerinin büyük oranda düştüğü bildirildi.

MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MESKİ yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda önemli bir adım atarak 6360 sayılı kanun ile hizmet sınırlarına dahil olan mahallelerdeki su depolarına “Güneş Enerjili Otomatik Klorlama Sistemi” kurmaya başlayarak, klorlama ve enerji maliyetlerini de büyük oranda düşürdü.

Daha önce köylerde görevlendirilen personel tarafından klorlama işlemi yapılarak köylere su temin edilirken, güneş enerjili otomatik klorlama sistemi sayesinde artık bu işlem MESKİ ile birlikte tam otomatik klorlama sistemiyle yapılmaya başlandı.

Güneş enerjisi ile otomatik klorlama işlemi yapacak sistemleri elektrik hatlarının olmadığı içme suyu depolarına kurmaya başladıkları bilgisini veren MESKİ yetkilileri, “Birçok köyde içme suyu depolarına elektrik hatlarının çekilmesi ve aboneliklerinin yapılması büyük maliyetler getirmektedir. Yapılan bu çalışma ile içme suyu depoları içerisinde aydınlatma sistemleri de güneş paneli devresinden sağlanmakta olup, yenilenebilir enerji ile de su depolarının aydınlatılması sağlanmaktadır. 6360 sayılı kanun ile mahalle olan köylerden Mezitli İlçesi Demirışık, Kuzucu, Tol, Zeybekler ve Kocayer Mahalleleri ile Toroslar ilçesi Atlılar, Yavca, Karaçoban ve Yüksekoluk Mahalleleri, Erdemli ilçesi Tırtar ve Karakeşli Mahalleleri, Çamlıyayla ilçesi Ardıç Yurdu Mahallesi’nde güneş enerjisi ile çalışan Klor Dozaj Pompa Sistemleri faaliyete geçirilmiştir.

İlerleyen zamanlarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırına dahil olan tüm mahallerde bu sistemi daha yaygın hale getirerek enerji maliyetlerinden tasarruf sağlayacağız” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862