• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 26 °C

MTSO Başkanı Aşut: Ekonomik reformlar bekliyoruz

MTSO Başkanı Aşut: Ekonomik reformlar bekliyoruz
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yazılı bir açıklama yaparak 7 Haziran’da yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.

Haber Merkezi - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, 7 Haziran’da yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.

Aşut yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Demokrasi tarihimizin en yüksek oranlı katılım gösterdiği bir seçim dönemini arkamızda bıraktık Seçim sonuçları barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Seçmen, 4 partili bir Meclis oluşturma yönünde irade ortaya koymuştur. Sandıktan demokrasi çıkmıştır ve saygı duymak gerekir. Aynı şekilde gurbetteki vatandaşlarımızın iradesi de önemli oranda sandıklara yansımıştır. Bundan sonrasında tüm siyasi parti liderlerinin seçim sonuçlarını iyi okuması gerektiğini düşünüyorum. Seçimlerde gerek halkın oyunun yüzde 95 oranında Meclis’te temsil edilecek olması gerekse Meclis’teki kadın milletvekili sayısının artarak Cumhuriyet tarihindeki en üst seviyelere ulaşması oldukça sevindiricidir.

Artık Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet oluşturulup gündemi yeniden ekonominin ve ekonomik reformların oluşturmasını bekliyoruz. Uzlaşı içinde birlikte çalışıp, diyalog ve ortak akılla tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Seçim sonuçlarının tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” 

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862