• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İçel 21 °C

Mut'ta kayısı festivali coşkusu

Mut'ta kayısı festivali coşkusu
53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivalin açılışına yoğun ilgi oldu.

Haber Merkezi - 53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Karacaoğlan Çınar Altı Parkı’nda, halkın yoğun katılımıyla başladı.

Festivalin açılışına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Mut Belediyesi ve Mut Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan festivale halk büyük ilgi gösterdi.

Çeşitli yarışmalarla renklenen festivalde, dilek havuzuna ilk kayısıyı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz attı.

Çiftçinin ürettiği ürünün değerlendirilmesi noktasında, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yine Mut'ta yine mutlu bir şekilde bir Kayısı Festivali’nde sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Mersin bütün ilçeleriyle birlikte Türkiye'nin önemli bir noktası. Hangi ilçemize gitsek, kendine göre üstün bir yönü bulunuyor. Bunlar birleştiği zaman Mersin, ayrıcalıklı bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Mersin, belki bugüne kadar bazı hizmetleri yeterince almamış olabilir. Ancak bu hep böyle devam edecek anlamına gelmemelidir. Üzülerek belirtiyorum ki, üreticilerimiz üreten, çok büyük fedakarlıklarla ürettiği ürünü pazara götüren, ama pazarda karşılığını bulamayan bir durumdadır. Ürünlerin değerlendirilmesi konusunda herkesin, özellikle de bu ülkeyi yönetenlerin gerek genel, gerek yerelde bazı sorumlulukları üstlenmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Kocamaz, sözlerine şöyle devam etti: “Mut'un ve bütün ilçelerin eksiklerini biliyoruz. Kim ne konuşursa konuşsun, kim nerede, nasıl bir siyaset yaparsa yapsın, gerçekler ortada. Bir yıl içerisinde hem yapılanmayı sağlayacaksınız, hem kurumsallaşmayı sağlayacaksınız, hem planları, projeleri oluşturacaksınız, kaynakları tamamlayacaksınız ve yatırımları yapacaksınız. Bunlar zaman isteyen şeyler. Bir yıl geçti, hiçbir şey yapılmadı diyenlere, buradan seslenmek istiyorum; artık otobüsün tekeri döndü. Bu tekeri durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek Allah'ın izniyle. Hedefimiz üç yıl içerisinde susuz köy bırakmamak. Allah'ın izniyle yolsuz, asfaltsız köy yolu bırakmayacağız. Yani üç yıl içerisinde susuzluğu ve yolsuzluğu kökünden sileceğiz.”

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK

Tesis noktasında eksiklerin giderileceğini belirten Başkan Kocamaz, “Bu bölgede kayısı ve zeytin üretiminin, Türkiye ortalamasında önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. İnşallah bunlar bizim de desteklerimizle, ilçe belediye başkanımızın gayretleriyle, buradaki tüm çiftçi kuruluşlarıyla birlikte hak ettiği değeri bulacaktır. Bizim üzerimize ne düşüyorsa, konsantre tesisleriyse konsantre tesisi, soğuk hava depolarıysa soğuk hava deposu, kurutma tesisleri ise kurutma tesisi kurulacak. Yani ürünün en iyi şekilde değerlendirilmesi, vatandaşımızın çektiği sıkıntının, çilenin, zahmetin karşılığını alabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı, buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bu festivalin başta Mut olmak üzere şehrimizde birlik, dirlik, barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de stant açtığı festival, 31 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek.

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(2).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(3).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(6).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(1).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(8).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(12).jpg

mut-ta-kayisi-fest-val--co-kusu-(10).jpg

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TARİHTE BUGÜN16 Şubat 2019 Cumartesi 09:41
  • TARİHTE BUGÜN15 Şubat 2019 Cuma 09:13
  • TARİHTE BUGÜN14 Şubat 2019 Perşembe 08:47
  • TARİHTE BUGÜN13 Şubat 2019 Çarşamba 10:45
  • TARİHTE BUGÜN12 Şubat 2019 Salı 10:06
  • TARIM VE TURİZM06 Kasım 2018 Salı 12:38
  • Yep Yeni Kitabı İle Okuyucularla Buluştu27 Ekim 2018 Cumartesi 15:22
  • “Her Daim Okuyalım”24 Ekim 2018 Çarşamba 13:57
  • Nutuk, Her Kesim Elinde19 Ekim 2018 Cuma 10:23
  • “Dünle Gelme Bana” İmza Günü12 Ekim 2018 Cuma 08:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862