• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 25 °C

Rektör Özdemir'den öğrencilere burs müjdesi

Rektör Özdemir'den öğrencilere burs müjdesi
Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, İçel TV’de yayınlanan Aytur Gezer’in sunduğu Buzdağı programına konuk oldu.

Haber Merkezi - Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Mert Aktaş’ın da konuk olduğu programda eğitim üzerine Aytur Gezer’in sorularını yanıtlayan Rektör Yüksel Özdemir tercih haftası dolayısıyla öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

REKTÖR ÖZDEMİR: "BAŞARABİLECEĞİMİZ MESLEKLERİ SEÇELİM"

Öğrencilerin çok zorlu bir süreci atlattıklarının altını çizen Rektör Özdemir doğru meslek seçiminin çok önemli olduğunu vurguladı, “Öğrencilerden bir ricam var. Gerçekten sevdikleri, inandıkları bir bölümü tercih etmelerini istiyorum. Bunun için rehberlere ihtiyaçları var. Şuanda bizim hem 45 Evler Kampüsü’nde hem de Bahçelievler Kampüsü’nde rehberlik danışma merkezleri var. Bu uzmanlarımızın görevi doğru meslek seçimlerinde öğrencilerimize yardımcı olmak, her türlü akıllarında ne varsa onları bilgilendirmektir. Bu gerçekten çok önemli bir konu çünkü işini sevmeyen birisinin mutlu olmasını bir kenara bırakın ülkeye de katkı sağlayacağına inanmıyorum onun için öncelikle başarabileceğimiz meslekleri seçmemiz gerekiyor” dedi.

Özdemir,  “Ben öncelikle isterseniz bölümlerimizi kısaca tanıtayım. Mühendislik Fakültemizde 4 tane bölümümüz var. Bunlar; Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerimiz bulunuyor. Bu fakültemizde İnşaat Mühendisliği %30 İngilizce diğer bölümlerin eğitim dili ise İngilizcedir.

REKTÖR ÖZDEMİR’DEN YETİŞMİŞ İŞ GÜCÜ MÜJDESİ

Dün senatoda görüştük, Mühendislik Fakültemiz bir çalışma yapacak öğrenciler son yıllarını iş hayatında tecrübe kazanarak geçirecek bir müfredatı hayata geçireceğiz ifadelerini kullanan Özdemir, Tecrübe iş hayatının olmazsa olmazlarından birisidir.  Bu düzenleme ile yetişmiş iş gücünü sanayicilerle buluşturacaklarını müjdeledi.

İÇ MİMARLIK ÖZEL YETENEK SINAVI 15 TEMMUZ’DA

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültemizde 4 bölümümüz var bunlardan üç tanesi yine İngilizce eğitim yapıyor. İktisat, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik, son yılların en revaçta olan bölümü psikoloji bölümüz ise %30 İngilizce ile eğitim veriyor. Güzel Sanatlar Fakültemizde Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve İç Mimarlık bölümlerimiz bulunuyor. İç Mimarlık bölümümüz özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor, şu anda da sınav başvurularımız başladı. Temmuz ayının 15’inde Özel Yetenek Sınavımız var. Sağlık Bilimleri Yüksekokulumuzda Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne ilk kez bu yıl öğrenci alıyoruz ve 40 kontenjanımız var ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümüz devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİN %38’İ BURSLU

Bütün programlarımızın hepsinde tam burslu kontenjanları olduğu belirten Rektör Özdemir, “ Bunu üniversitenin web sayfasında adaylar diye bir bölüm var oraya girip detaylı bilgilere buradan ulaşabilirler. Bunun dışında %50 burs verme imkânımız var. Bizim toplam kontenjanlarımız %38’i burslu. Bu kazandıkları burs eğitim öğretim süreleri boyunca devam ediyor. Yani dersten kalma, sınıf geçmeme durumları bu bursu almalarına engel değil.

MERSİNLİ ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Bir Mersin Üniversitesi olduklarını ve burada Mersinli öğrencilere bir ayrıcalıkta sağladıklarını müjdeleyen Rektör Özdemir, “Madem Mersin’in bir Üniversitesiyiz, biraz önce bahsettiğiniz gibi 50 yıllık köklü bir gelenekten geliyoruz. Mersinli olan, Mersin’de herhangi bir liseden mezun olup bizi kazanan öğrencilerimize %10 burs veriyoruz diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Mersin Time

Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862