• BIST 9561.64
  • Altın 2472.344
  • Dolar 32.4655
  • Euro 34.5576
  • İçel 23 °C

Sabahattin Kılıççıoğlu: “Mersin için atılım zamanı”

Sabahattin Kılıççıoğlu: “Mersin için atılım zamanı”
DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu, Mersin’in 1970’lerde başlayan ancak yarım kalan sanayi atılımının tamamlanabilmesi için yeni kurulacak hükümetin ve yerel yönetimlerin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi - Mersin iş dünyasının tanınmış isimlerinden Sabahattin Kılıççıoğlu, Mersin’in ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, yeni kurulacak hükümete ve yerel yönetimlere ‘Mersin’in gelişimine katkı sağlayın’ çağrısı yaptı.

Mersin Limanı’nın, Mersin’in en önemli avantajlarından biri olduğunu kaydeden Kılıççıoğlu, “Mersin Limanı’nın ekonomimize katkısı tartışılmaz. Liman sağladığı avantajlar sayesinde canlı bir ticaretimiz var. Özellikle petrol ticaretinde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biriyiz. Türkiye’nin petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 30’u Mersin çıkışlı olarak yapılıyor” dedi.

Mersin’in 1970’lerde sanayi yatırımları alanında atağa kalktığını, o dönemde çok sayıda sanayi tesisinin kurulduğunu anlatan Kılıççıoğlu, “Mersin 1970’ler sanayi yatırımlarında çıkış yaptı ancak son yıllarda duruşa geçti. Sanayi yatırımları konusunda atılımlar var ama bunlar yeterli değil. Sanayi yatırımlarının daha da artması gerekiyor. Bu konuda yeni kurulacak hükümetin ve yerel yönetimlerin sanayi yatırımcılarına destek vermesini bekliyoruz. Mersin sanayi yatırımlarında da yeni bir atağa geçmeli. Mersin’in limanı var, canlı bir ticareti var, petrol ticaretinde önemli bir payı var, sanayi yatırımları için potansiyeli var” diye konuştu.

Mersin’de yüksek potansiyele sahip bir diğer sektörün de turizm sektörü olduğunu kaydeden Kılıççıoğlu, “Mersin’in tüm bu ekonomik avantajları turizm yatırımlarıyla taçlandırılmalı. Mersin için atılım yapma zamanı. Mersin sanayi ve turizm alanında eksiklerini tamamlarsa hak ettiği konuma ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862