• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 22 °C

Samsung akıllı telefonların pil ömrünü 2 katına çıkaracak!

Samsung akıllı telefonların pil ömrünü 2 katına çıkaracak!
Güney Koreli üreticinin pil konusundaki teknolojisi daha fazla kullanım süresi sağlayacak.

Haber Merkezi - Kullanıcıların akıllı telefonlarda en çok şikayet ettiği konu pil ömrü. Bu noktada tüketiciler telefon şarjlarının daha fazla dayanmasını istiyor. Yapılan bazı atılımlar var, bunlardan biri ise Samsung'a ait. Koreli şirket yaygın olarak kullanılan lityum iyon pilden iki kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olan yüksek kristal grafen kaplama silikon katot malzemesini geliştirdi. Bu araştırma online bilim dergisi olan Nature Communications'ta yayınlandı.

Lityum iyon pil ilk olarak 90'lı yılların başında ortaya çıktı. Katot ve anot malzemesi sınırları nedeniyle pil yapısının optimizasyonu kapasite geliştirilmesi üzerinde yapıldı. Kapasite gelişimi kullanım süresini arttırmak için en iyi yol olsa da, mobil cihazlar ve elektrikli otomobil pazarının büyümesi yeni pil teknolojilerinin araştırılmasını etkiledi. Bunlarla birlikte şarj ve deşarj tekrarına azalan teknik bir sorun var.

Araştırma raporlarına göre Samsung bu işi çözmüş. Şirket silikon yüzeyde fiziksel gücü ve iletkenliği yüksek olan grafen (Karbon atomunun altıgen yapıda dizilmiş formu. Kurşun kalemlerde bulunuyor) kaplaması kullanarak katot materyali ortaya çıkardı. Raporda araştırma ekibinin şarj ve deşarjda yapı çöküşünü engellemek ve hacim genişlemesi için grafen tabakası ile yapıyı sentezlemeyi başardığı belirtilmiş. Diğer bir deyişle grafen tabaka dayanıklılığı arttırıyor. Başta da bahsettiğim gibi bu malzeme lityum iyon pilden iki kat daha fazla enerji sağlayan bir çözüm.

Samsung yeni teknolojinin mobil cihazlara, elektronik ürünlere ve elektrikli otomobil sektörüne önemli bir değişiklik getireceğini umuyor. Diğer yandan şirket kendini rakiplerinden biraz daha farklılaştırabilir. Güzel bir gelişme olmasına rağmen endüstri gözlemcileri yeni pil teknolojisinin ticarileştirilmesi için iki ya da üç yıl gerekeceğini söyledi. Yabi biraz daha beklemek lazım.

Kaynak: Hasan Uğur NAYIR

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862