• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 20 °C

SERA CİTY İHALESİ ADRESE TESLİM Mİ? KONU TBMM DE

SERA CİTY İHALESİ ADRESE TESLİM Mİ? KONU TBMM DE
CHP Mersin milletvekili Ali Mahir BAŞARIR Anamur Sera City satış ihalesini meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Anamur Belediyesi’nde gerçekleştirilen Sera City Anamur evleri ihalesine fesat karıştırıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemi ile soru önergesi veren CHP’li Başarır, “Anamur Belediyesi’nde yapılan ihalenin, gerçek değerinin çok altında bir bedel karşılığında MHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesinin sahibi olduğu şirket tarafından alındığı doğru mudur? Doğru ise bu ihalenin söz konusu kişiye verilmesinde bir siyasi kayırmacılık yapılıp yapılmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamışsa gerekçeleri nelerdir?” sorularına yanıt aradı.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Söz konusu ihalenin yapıldığı alanın çok değerli bir arsa olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Yapılan ihaleye tek firmanın katıldığı, bu firma sahibinin de MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olduğu iddia ediliyor. Anamur Belediyesi’nin de MHP’de olduğu bilindiğine göre bu iddiaların araştırılması, Anamurlu hemşerilerimin haklarının korunması adına daha da elzem hale geliyor. Anamur halkının haklarını birilerine peşkeş çekmek isteyenler her zaman karşılarında bizi bulacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” sözlerini dile getirdi.

ANAMUR’UN EN DEĞERLİ ARSALARINDAN BİRİ

Milletvekili Ali Mahir Başarır, vermiş olduğu yazılı soru önergesinde; “Anamur Belediyesi ile Sürücüler İnşaat A.Ş. arasında 2011 yılında Göktaş mahallesinde bulunan belediyeye ait, 741 ada 9 parseldeki 20 bin 92 metrekarelik arsa üzerinde, 112 daire, 93 dükkân ve 3 sinema yapılmasına ilişkin gelir paylaşımına dayalı inşaat sözleşmesi yapılmıştır.

Söz konusu arsa köşe başında olup Anamur’un en değerli arsalarından biridir. Sözleşme gereği arsa içerisindeki binaların yapımına başlanmış ve inşaatların yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanmıştır.

Daha sonra Sürücüler İnşaat ile Anamur Belediyesi arasındaki gelir dağılımına dayalı inşaat sözleşmesi, Anamur Belediyesi tarafından 21.04.2017 tarihinde tek taraflı olarak feshedilmiştir.

AKILLARA ZİYAN BİR SATIŞ

Daha sonra 21.09.2021 tarihinde Anamur Belediyesi, söz konusu arsa üzerindeki taşınmazı 64 milyon 700 bin bedelle ihale etmiştir. Ancak, Anamur 3.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2021/85 Değişik İş dosyasında yapılan tespitte, yapılan inşaatların V. Sınıf A Gurubu yapı olması nedeni ile yapılmış olan inşaat imalatın değerinin yaklaşık 69.000.000,00TL olduğu tespit edilmiştir.

Sadece arsa üzerinde yapılacak olan 112 daire, 93 dükkân ve 3 sinemanın satışından elde edilecek gelir, ihale bedelinin katbekat üzerindedir. Yani söz konusu arsa üzerindeki taşınmazın, inşaat imalat değerinin dahi altında ihaleye çıkılması, akıllara ziyan olduğu gibi kamuyu doğrudan zarara uğratmak demektir”.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Söz konusu ihaleye, Sizin Yağ adlı tek bir şirketin katıldığı ve söz konusu firma sahibinin de MHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğunun iddia edildiğini söyleyen Başarır, şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Göktaş mahallesinde bulunan belediyeye ait, 741 ada 9 parseldeki 20 bin 92 metrekarelik arsa üzerindeki taşınmazın, inşaat imalat değerinin de altında 64 milyon 700 bin TL’ye ihale edildiği doğru mudur? Doğru ise söz konusu ihale, kamu yararı bakımından iptal edilecek midir? Edilmeyecekse gerekçeleri nelerdir?

Söz konusu ihalenin, gerçek değerinin çok altında bir bedel karşılığında MHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesinin sahibi olduğu şirket tarafından alındığı doğru mudur? Doğru ise bu ihalenin söz konusu kişiye verilmesinde bir siyasi kayırmacılık yapılıp yapılmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamışsa gerekçeleri nelerdir?

BELEDİYE GÖREVLİLERİ HAKKINDA HERHANGİ BİR YASAL İŞLEM BAŞLATILDI MI?

İhaleye, sahibi MHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden biri olan ‘Sizin Yağ’ şirketinin tek başına girdiği doğru mudur? Doğru ise kamu yararı gözetilmesi bakımından, rekabet ilkesinin gerçekleştirilmesi adına daha çok katılımcının olması için ihale neden ertelenmemiştir?

Söz konusu arsa üzerindeki evlerin satışı durumunda, evlerin sahipleri, aynı zamanda Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre bağımsız bölümüne ek olarak, ana gayrimenkulün inşa edildiği arsa üzerinde belirli oranda hak sahibi olacaklar mıdır?

Anamur Belediyesi’nin söz konusu arsa üzerindeki taşınmazı, çok düşük bedel karşılığında ihale etmesi ile ilgili ihaleyi gerçekleştiren belediye görevlileri hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa şu an hangi aşamadadır? Başlatılmamışsa gerekçeleri nelerdir?”

Kaynak: Mersin haberci

Bu haber toplam 1292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862