• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İçel 22 °C

Silifke'de belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi

Silifke'de belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi
Silifke'de belediyenin farklı birimlerinde çalışan 23 personele ilk yardım eğitimi verildi. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilk yardımın hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu belirtti.

Haber Merkezi - Silifke Belediyesi'nde farklı birimlerde çalışan 23 personele, ilk yardım eğitimi verildi.

Özel bir eğitim kurumu tarafından düzenlenen 2 gün süren eğitimde, ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, şok pozisyonu, koma pozisyonu, hasta ve yaralı taşıma teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde ayrıca kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında ilk yardım konuları da anlatıldı.

Seminere katılıp, sınavda başarılı olan personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilk yardımın hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu belirtti.

Çağdaş toplumlarda insanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerektiğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti: "Ülkemizde meydana gelen trafik ve iş kazaları nedeniyle binlerce kişi ölmekte, yüz binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım, insanların hayatını kurtarır ancak ilk müdahaleyi eğitimli kişilerin yapması gerekir.

Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şart. Biz de Silifke Belediyesi olarak personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz."

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862