• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 21 °C

Tarsus’ta hergün 5 bin kişiye yemek verilecek

Tarsus’ta hergün 5 bin kişiye yemek verilecek
Ramazan ayının tutulan ilk orucunu, halkla birlikte açan Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Hz. Daniyal Makamı Meydanı’nda her gün 5 bin kişiye 3 çeşit yemek dağıtılacağını söyledi.

Haber Merkezi - İlk yemekleri kendi elleriyle dağıtan Başkan Can, alanı dolduran vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Can, Ramazan ayında Tarsuslular'ın gönüllerini birleştirdiklerini söyledi.

Tarsus Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca Hz. Daniyal Makamı Meydanı’nda 3 çeşit yemek vereceklerini ifade eden Başkan Can, “Sabaha karşı ilk sahurumuzu bu mekanda yaparken, şimdi ilk iftarımızı hep birlikte yine bu meydanda yapıyoruz. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan Ramazan orucumuzu tutarız. Allah herkesin oruçlarını kabul etsin. Ramazan ayında halkımızla gönüllerimizi birleştiriyoruz. Bu güzel akşamda bizimle birlikte olduğunuz için Ramazanın feyzini, bereketini bu mekanda bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum.Tarsus’ta belediyecilik hizmetleri verirken, insanlarımızı bir araya getirmeyi, kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Sadece belediyecilik hizmetleri değil, sosyal hizmetlerle de insanlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bugün buradaki birlik ve beraberliğimizin tüm Tarsus’umuza, ülkemize ve tüm İslam dünyasına yansımasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Sevgili Tarsuslular, Ramazan ayı boyunca bu mekanda insanlarımızla bir araya geleceğiz, kaynaşacağız, Ramazan ayının tüm güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Ramazan ayını dolu dolu geçireceğiz.Bu vesile ile Mübarek Ramazan ayının sizlere, memleketimize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, sevgi ve kardeşlikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ise, ramazan ayın önemi anlattı.

Erenay, rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarıyla milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde, geleneksel hale gelen Hz. Daniyal Makamı Meydanında iftar programı bugün çok güzel bir görüntü oluşturmuştur. Ramazanla birlikte birçok dini ve hayri hizmetlerin yanı sıra İftar Programlarıyla da fakirin, fukaranın, yetimlerin, öksüzlerin, yaşlıların ve kimsesizlerin elinden tutarak, baştan başa manevi duygularımızı perçinlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İftar programda İmam Hatip öğrencilerinden oluşan Eshab-ı Kehf ilahi grubu ilahiler seslendirdi, okunan dua ile oruçlar hep birlikte açıldı.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862