• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 25 °C

TARTIŞMALI MECLİSTE BİR MADDE HARİÇ ONAYLANDI

TARTIŞMALI MECLİSTE BİR  MADDE HARİÇ ONAYLANDI
Anamur Belediye Meclisi bugünkü toplantısında bir madde hariç onaylanarak geçti.

Daha önce bir çok tartışmaya neden olan Anamur Belediyesi Meclis gündemi bugünki toplantı ile gerçekleşti. Topnatıya sunulan gündem maddeleri tek tek oylandı. Maddeler üzerinde meclis üyeleri söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Gündemin 1.maddesindeki TEDAŞ'a air  trafo yeri hiç bir tartışmaya neden olmadan oy birliği ile geçerek karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesindeki Kalınören'de bulunan 1500 m2 açık alanlı spor sahası, kafe ve diğer tesislerin 10 yıllığına 2886 sayılı yasaya göre 10 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi maddesi de tartışmalar sonucunda oy çokluğu ile karar bağlandı. Oylamada CHP Meclis üyeleri seçime çok az bir süre kala neden 10 yıllığına kiraya verilmesinin anlaşılamadığı, 3 yıllığına kiraya neden verilmediğini sordular. Yapılan oylamada  oy çokluğu ile karar alınarak ihale için Belediye Encümenine yetki verildi.

Gündemin en çok tartışılan konusu olan 5.maddesi, Güneybahşiş köyünde bulunan ve Anamur Belediyesi adına kayıtlı yaklaşık 30 dönüm olan taşınmazın ihale yöntemi ile satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi talep edilmişti.

Başkan Kılınç, bu satışın yalnızca Anamur Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaların hızlı bir şekilde başlatılması için yapıldığını ifade etti. Anamur OSB’nin yapılacağı hazine arazisi içerisinde 3 hissedarlı 30 dönümlük şahsi mülkiyet bulunduğunu ve hissedarlardan 2’sinin burada gerçekleştirilecek kamulaştırma çalışmasına itiraz ettiğini belirtti. Aynı bölgede belediyeye ait 30 dönümlük arazinin satışını yaparak kamulaştırılması gereken şahıs arazisi ile bir nevi takas yapılabileceğini ve böylece bahse konu arazinin mahkemelik olmadan kamulaştırılacağını belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: ”Anamur Organize Sanayi Bölgesi milletvekilliği dönemimden bu yana takip ettiğim bir konudur. O dönem OSB için uygun bir arazi bulunamadığı için tahsis yapılamamış ve Anamur OSB’nin yapılması neredeyse 30 yıl gecikmişti. Belediye Başkanlığımız döneminde bu konuyu gündeme getirerek ilçemize bir OSB kazandırılması için öncülük ettik. Burada idari olarak tüm sorumluluk Mersin Valiliği ve Anamur Kaymakamlığında ancak Anamur OSB’nin yapılabilmesi için ÇED raporu ve fizibilite çalışmaları dahil tüm alt yapı çalışmalarını Anamur Belediyesi olarak biz üstlendik. Bunun yanında tüm kurumlarımız 2’şer veya 3’er hisse alırken biz buradan Anamur Belediyesi olarak 6 hisse satın aldık ve 2 milyon TL’yi aşkın bir ücret ödedik. Çünkü tarım kenti olan ilçemizi turizmle birlikte bir sanayi kenti haline getirmek istiyoruz. Anamur OSB projesi hayata geçirildiğinde burada yüzlerce fabrika kurulacak ve Anamurlu hemşehrilerimize istihdam sahası oluşturmuş olacağız. Bizim tek amacımız tahsis aşamasında mahkemelik bir durum karşımıza çıkmadan, yıllarca mahkeme kapılarında sonuç beklemeden hızlıca tahsisi gerçekleştirmek ve biran önce burada kurulum çalışmalarını gerçekleştirmek” dedi.

Satış süreci ile ilgili partilerin ve meclis üyelerinin yaptığı basın açıklamalarının kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirten Başkan Kılınç: “Bu satıştan belediyemizin bir menfaati olmadığı açıktır. Ancak Anamur’un menfaatine olacağını hepimiz biliyoruz. Meclis üyelerimizin ve siyasi partilerimizin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar hem vatandaşlarımızı yanlış bilgilendiriyor hem de bu konu kamuoyunda şahsıma yönelik bir linç kampanyasına dönüştürülmek isteniyor. Ben eleştirileceğimi bildiğim halde bu konuyu meclise getirdim. Sizlerden de siyaseti bir kenara bırakarak Anamur’un geleceği için bu oylamayı yapmanızı bekliyorum” dedi.

Yaptığımız incelemede ise 2886 sayılı yasaya göre ihale ile yapılacak olan satış herkese açık bir satış olup herkesin bu ihaleye iştirak edebileceği yönünde.

Belediye Meclisinde yapılan görüşmede bu maddenin komisyona havale edilmesi ve bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesine karar alındı.

Gündemin 6.maddesindeki 20.000.000 TL borçlanma yetkisi de 14 e 10 oy ile yine çoğunlukla karar alınarak meclisten geçti.

mecliskarari.jpeg

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862