• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İçel 21 °C

Toroslar'da binlerce kişi iftarda buluştu

Toroslar'da binlerce kişi iftarda buluştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçelerde verdiği iftar yemekleri kapsamında merkez Toroslar ilçesinde de binlerce kişiyi iftarda buluşturdu.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için Mersin’in tüm ilçelerinde iftar sofraları kurmaya devam ediyor.

Toroslar Osmaniye Semt Sahası’nda kurulan iftar sofrasında, vatandaşlar sıcak ve samimi bir ortamda iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

İftar programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı, Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlarla bir arada iftar yapma geleneğini sürdüren Başkan Kocamaz, böyle kutsal ve maneviyatı yüksek günlerde birlik içinde olmanın önemine değindi.

“MERSİN’DE BİRLİK SOFRALARI KURUYORUZ”

Başkan Kocamaz yaptığı konuşmada, “Bu güzel akşamda, bu iftar sofrasını bizimle paylaşmak üzere buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Ramazan birleşme, bütünleşme, birbirinin derdini sahiplenme, sıkıntılarını giderme ve yardımlaşma ayıdır. Ramazan ayı duaların doruğa tırmandığı özellikle de ülkemizde birlik, dirlik ve bütünlük konusunda güzel adımların atıldığı on bir ayın sultanıdır. Maalesef İslam alemi şu anda kötü günler geçiriyor. İnşallah bu Ramazan’da edeceğimiz dualarla İslam alemi emperyalist güçlerin oyuncağı olmaktan kurtulur ve kan gölüne dönen bu coğrafya selamete erer” dedi.

Toroslar da dahil olmak üzere tüm ilçelerde Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurduklarını belirten Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar bütün ilçelerimizde iftar sofraları kurarak, sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ın başta Mersinimiz olmak üzere, ülkemizde ve tüm dünyada sevgi, saygı ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah kavgalar, savaşlar son bulur ve burada yaşadığımız kardeşlik ve barış ortamı tüm dünyaya hakim olur. Aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize hayırlı iftarlar diliyorum” şeklinde konuştu.

İftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın sonrasında semazen ekibinin gösterisini ise vatandaşlar  büyük bir ilgiyle izledi.

toroslarda-b-nlerce-k-----ftar-sofrasinda-bulu-tu-(1).jpg

toroslarda-b-nlerce-k-----ftar-sofrasinda-bulu-tu-(6).jpg

toroslarda-b-nlerce-k-----ftar-sofrasinda-bulu-tu-(2).jpg

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862