• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 27 °C

Volvo okyanusu aştı

Volvo okyanusu aştı
Tüm dünyayı saran ve gerçekleştirildiği şehirlere, renk katan, heyecan getiren ve dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Volvo Ocean Race'in 9 aylık yolculuğu sona erdi.

Haber Merkezi - Genel klasman birincisi Abu Dhabi Ocean Racing olurken hafta sonu Göteborg’da gerçekleştirilen son liman içi yarış sonrası sıralamada Team Brunel ikinci, Dongfeng Race Team üçüncü, MAPFRE dördüncü, Türk-Amerikan  takımı Alvimedica beşinci, tamamı kadınlardan oluşan İsveç takımı Team SCA altıncı, Team Vestas Wind ise yedinci oldu.

38,739 deniz mili kat edilen, 9 ay boyunca süren ve 41 yıllık tarihi boyunca ilk defa rekabetin bu kadar yoğun olarak yaşandığı yarışın son limanına; Türk teknesi Alvimedica 22 Haziran’da lider olarak girmişti.

Ian Walker’ın dümende olduğu Abu Dhabi Ocean Racing takımı ise genel klasman birincisi olarak Volvo Ocean Race’in 12. yılına 1. olarak imzasını attı. Bu sonuç Körfez Bölgesi için globalde en büyük spor başarılarından biri olurken, Walker’ı da yarış tarihinde genel klasmanı kazanan ilk İngiliz dümenci yaptı.

VOLVO OCEAN RACE BOYUNCA UNUTULMAZ ANLAR YAŞANDI

Bu yıl 12.’si düzenlenen Volvo Ocean Race (VOR), 11 Ekim 2014’te İspanya ’nın Alicante kentinden başladı. 9 ay süren Volvo Ocean Race boyunca yarışçılar, birçok heyecanlı ve zorlu an yaşadı.

Bu zorlukların başında da dar alanda hızlı bir şekilde bulaşıcı özelliğe sahip virüslerin yol açtığı hastalıklar geliyordu. Pasifik Okyanusu’nda Sanya’dan Auckland’a 5246 deniz mili süren zorlu 4. etapta denizciler hastalıkla mücadele ettiler. Team Brunel’den Pablo Arrarte (ESP) teknede grip ile başa çıkmakla uğraşırken, Abu Dhabi takımında Justin Slattery (IRE) de benzer bir virüs nedeniyle yatmak zorunda kaldı. Bununla birlikte her iki denizci de kısa sürede kendilerini toparlayarak mücadeleye devam ettiler.

Volvo Ocean Race’in 5. etabında ise 6 güçlü tekne 67 saat boyunca Güney Pasifik’te etkili olan Pam Kasırgası’nın geçmesini beklemek zorunda kaldı.

Birçok yelkencinin Volvo Ocean Race’te yarışma sebeplerinden biri olan Güney Okyanusu da büyük bir mücadeleye sahne oldu. 9 aylık maratonun en zorlu koşullarının yaşandığı Cape Horn’u 48 saatlik süre içerisinde geçen yarışçılar, tekneleriyle buzdağları ve dev fırtınalarla başa çıkmak zorunda kaldılar.

Volvo Ocaen Race boyunca hiçbir etap kazanamayan Team Vestas Wind, 2. etap sırasında, Hint Okyanusu’nda bir mercan kayalığında karaya oturan tekne yarış dışı olmuştu. Cape Town’da başlayan ve Abu Dhabi’de tamamlanan Volvo Ocean Race’in ikinci etabında, aynı zamanda yarışın “En Genç Takımı” unvanını taşıyan Türk-Amerikan takımı Team Alvimedica, ayağın ilk iki gününde 20 knot’a varan hızlarla filonun liderliğini yaptığı halde  yarışın 10.’ncu gününe yaklaşırken rotasını tamamen değiştirmek zorunda kaldı. Çünkü; yarıştaki güçlü rakiplerinden biri olan Team Vestas Wind, Hint Okyanusu’nda, Cargados Carajos Shoals’ta kayalıklara oturmuştu ve yardıma ihtiyacı vardı. Team Alvimedica, hiç düşünmeden tehlikeyle yüz yüze olan Team Vestas Wind’in yardımına koştu. Bu kurtarma operasyonu, 11 saat boyunca yarıştan kopmalarına neden oldu ve Team Alvimedica için yarışın seyrini değiştirdi.

Bu kaza sonrası yarışa dönme umudunu hiç kaybetmeyen Team Vestas Wind, Lizbon ve Lorient arasındaki 8. etabı 2. bitirişi 12. Volvo Ocean Race’in en sevgi dolu hatıralarından biri olarak kalacak.

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862