• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İçel 27 °C

Yeni BMW 7 Serisi resmen tanıtıldı!

Yeni BMW 7 Serisi resmen tanıtıldı!
Yeni otomobil dinamik sürüşü lüks uzun mesafe konforu ile bir arada sunmayı vaat ediyor.

Haber Merkezi - BMW geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla detaylarını yayınladığı yeni 7 Serisi’ni resmen tanıttı. Markanın yaptığı açıklamaya göre “üstün dinamik beceriyi lüks uzun mesafe konforu ile birlikte sunan” yeni otomobil, evrimsel dış tasarımı ile dikkat çekiyor. Otomobil dünyası tarafından şimdiden çok tutucu olması nedeniyle eleştirilen bu tasarım anlayışı otomobilin ön kısmında markanın karakteristik çift böbrek ızgarası ve LED (veya opsiyonel olarak lazer) ön farları yer alıyor. Ayrıca LED ön sis farlarına sahip olan yeni 7 Serisi büyüklüğü 17 ile 21 inç arasında değişen jantlar üzerinde yer alabiliyor, otomobilin arka kısmında ise L desenli stoplar yer alıyor.

BMW daha önce olduğu gibi amiral gemisi modelini standart ve uzun aks aralıklı versiyonlar ile sunmaya devam ederken, standart otomobilden 14 cm daha uzun olan uzun aks aralıklı versiyonda daha geniş bir arka kısım yer alıyor. Yeni 7 Serisi’nin iç mekanında Dakota veya Nappa deri döşemenin yanı sıra ahşap veya alüminyum detaylar, metalik vites kolu, dokunmatik kontroller ve dokunmatik ekran ile jest algılama sistemini bünyesinde barındıran yeni iDrive infotainment sistemi yer alıyor. Daha fazla lüks isteyen müşteriler uzun aks aralıklı versiyonda Executive Lounge paketini seçerek dört bölgeli otomatik klima kontrol sistemine, havalandırmalı koltuklara ve masaj özelliğine sahip arka koltuklara sahip olurken, arka koltukların arasında ise açılabilen bir masa ve 7 inçlik Touch Command tablete sahip olabiliyor.

7 Serisi ürün gamının zirvesinde yer alan 750i’de 450 bg güç ve 650 Nm 4.4-litre hacimli TwinPower Turbo altı silindirli motora yer verilirken, bu motor otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 sn’de tamamlamasını sağlıyor. 740i’de yer alan 3-litre hacimli altı silindirli ünite 326 bg güç üretirken, 730d’de yer alan 3-litre hacimli turbo dizel ünite ise 265 bg güç ve 620 Nm tork üretiyor.

BMW yenilediği modelinde artık hibrit bir motor seçeneği de sunuyor. 2-litre TwinPower Turbo dört silindirli benzinli motora, bu motor ile eşlenmiş 95 bg gücündeki bir elektrikli motora ve lityum-iyon pillere sahip olan otomobil kombine olarak 326 bg güç üretirken 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 sn’de tamamlıyor ve bütün bunların yanı sıra ortalama 2.1 lt/100km’lik yakıt tüketimine sahip oluyor.

Kaynak: Ege Geçyatan

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862