• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İçel 11 °C

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Leman Kültür Cafe'nin yıkımıyla ilgili açıklama

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Leman Kültür Cafe'nin yıkımıyla ilgili açıklama
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Leman Kültür Cafe'nin yıkımıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yıkımın hukuk çerçevesinde olduğu kaydedildi.

Haber Merkezi - Geçtiğimiz günlerden Mersin'de Leman Kültür Cafe'nin yıkımıyla ilgili çeşitli basın yayın organlarında çıkan asılsız haberlerle ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapılarak konu aydınlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Leman Kültür Kafe’nin yıkımı hususunda mahkeme kararını uygulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında haksız ithamda bulunulması ve basında taraflı ve mesnetsiz haberlerin yer alması sonrasında zorunlu olarak bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Basın yayın organlarında iddia edildiği gibi Leman Kültür Cafe’nin kamuya ait işgaline son vermesi için yapılan çalışmaların “keyfi bir yıkım” olarak gösterilmesi her şeyden önce Mersin halkının hakkına yapılan bir saygısızlıktır.

Uygulama tamamen yasal çerçevede ve Mersin halkının çıkarlarını korumak için yapılmıştır. Leman Kültür Kafe’nin bulunduğu alan imar yolu ve bölgesel park olup, bu alan üzerine hiçbir hukuki hakka dayanmaksızın, izinsiz olarak bir kısım yapılar inşa edilmiş, imar planı ve mevcut mevzuat hükümlerine aykırı davranılmıştır. 

775 Sayılı Gece Kondu Kanunu’nun 18. maddesi hükmü uyarınca davacının işgaline son vermemesi halinde tahliyesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği 10 Şubat 2015 tarihinde kendilerine bildirilmiştir.

Leman Kültür Kafe, Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak, yürütmenin durdurulması için 9 Nisan 2015 tarihinde dava açmıştır. Açılan dava mahkeme tarafından red edilmiştir. Leman Kültür Cafe bu karara Adana Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etse de bu itiraz da üst mahkeme tarafından 18 Mayıs 2015 tarihinde red edilmiştir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu işgale son verilmesi gerektiği hususunu yazılı olarak bildirmesine rağmen, adı geçen iş yerinin işgali sonlandırmaması üzerine yasal işlem yerine getirilmiştir. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tesis ettiği işlemler hukuk çerçevesinde, tarafsız ve şeffaftır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, hiçbir kişi, kurum veya tüzel kişiliğe karşı ön yargılı bir tutum içerisinde bulunmayıp, yargı kararları ile denetlendiği üzere iş ve işlemler usul ve yasaya uygun şekilde  yapılmıştır."

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FIRTINA VE YAĞMUR ANAMUR'U FELÇ ETTİ18 Şubat 2026 Çarşamba 15:07
  • DR.MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ12 Şubat 2026 Perşembe 22:13
  • KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK10 Şubat 2026 Salı 15:48
  • ANAMUR'A BİR MÜJDE DAHA25 Kasım 2025 Salı 20:06
  • ANAMUR'A KENT LOKANTASI AÇILIYOR18 Kasım 2025 Salı 22:49
  • MERSİN ARTIK DAHA YAKIN30 Ekim 2025 Perşembe 18:25
  • İŞGAL ALTINDAKİ ANAMUR29 Eylül 2025 Pazartesi 17:52
  • BAŞKAN DENİZ'DEN HAYVANSEVERLERE MÜJDE29 Eylül 2025 Pazartesi 16:53
  • GÜRÜLTÜLÜ BİR KENTİN SESSİZ ÇIĞLIĞI06 Eylül 2025 Cumartesi 12:50
  • KARDEŞ KENT AMBULANS HİBE EDECEK05 Eylül 2025 Cuma 20:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862