• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 27 °C

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Proje yarışmasında birinci oldu

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Proje yarışmasında birinci oldu
Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi´nin 2 proje ile katıldığı TÜBİTAK Adana Bölge Sergisinde Matematik projesi Bölge 1.si olarak 08-12 Mayıs tarihlerinde Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Finalistleri yarışmasına katılma hakkı elde etti.

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi´nin  2 proje ile katıldığı TÜBİTAK Adana Bölge Sergisinde Matematik projesi Bölge 1.si olarak 08-12 Mayıs tarihlerinde Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Finalistleri yarışmasına katılma hakkı elde etti.

 

                Matematik öğretmeni  İdris YALÇIN danışmanlığında  öğrencileri Seda ŞAHİN ve Nazlı Nur ÇAĞLIYAN tarafından hazırlanan ‘Kosinüs Teoremi ile Şifreleme´ konulu proje Ankara´da düzenlenecek olan Final yarışmalarına katılacak.

                Okul Müdürü Hacı Yakup ARSLAN, Fen Lisesi olarak TÜBİTAK projelerini her zaman önemsediklerini, son yıllarda sürekli Adana bölge sergisine katılma başarısı gösterdiklerini; Ankara´daki final yarışmalarına da 2.defa katılacaklarını söyledi. Bu yıl da Adana´da düzenlenen bölge sergisine 2 proje ile katıldıklarını, bunlardan Matematik alanındaki projelerinin bölge 1.si olarak Ankara´da düzenlenecek olan Final yarışmalarına katılacak olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ; projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı kutladığını söyledi.

                ARSLAN; okul olarak her türlü proje çalışmalarına katılmaya gayret ettiklerini, bu tip çalışmaların özellikle öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğunu belirterek, Ankara´daki final yarışmalarının da zorlu bir maraton olduğunu, ama öğretmen ve öğrencilerinin okulumuzu ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını söyleyerek, başarılar dilediğini belirtti.

Kaynak: aekspres

ogrenci2.jpgogrenci3.jpg

Bu haber toplam 3122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862