• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 23 °C

Android 6 ile verileri şifreleme tekrar gündemde

Android 6 ile verileri şifreleme tekrar gündemde
Android’in güvenlik zafiyeti yıllardır konuşuluyor. Uygulama izinleri, Google Play Store’daki denetim sistemi ve Android’in çekirdeği gibi farklı sebepleri olan bu sorun için Google’ın çözümü şifreleme olacak.

Haber Merkezi - Google, bir süredir Android’in güvenliği için telefonların şifrelenmesini istiyor. Şifrelemenin Android’in varsayılan bir özelliği olmasını isteyen Google, bu isteğini tekrar gündeme getirdi. Android 5.0 Lollipop sürümüyle denenen bu uygulama, başarılı olmamıştı. Fakat şimdi tüm depolama alanının şifrelenmesi, Android 6.0 Marshmallow ile gündemde.

Android 5.0 Lollipop sürümünde tüm diskin şifrelenmesi, performans sorunu sebebiyle yapılamamıştı. Veriler şifrelenirken ve okunurken ciddi bir yavaşlama oluyordu. Bu işlem, giriş ve orta seviye telefonlar için zorlayıcı olmuştu. Şimdi ise Google, geliştiricilere yönelik olarak hazırladığı bir dokümanda bu özelliği bir kez daha gündeme getirdi.

İlgili dokümanda, Android 6.0 Marshmallow’un şifreleme işleminin hızını artırmak için gerekli düzenlemelere sahip olduğunun vurgusu yapıldı. Aynı zamanda AES standardında bir şifreleme işlemi için gerekli teknik yeterlilikler paylaşıldı. 50 MB / Saniye hızında depolama yongalarına ihtiyaç olduğu söylendi.

Eğer ortaya çıkan bilgiler doğruysa, gerekli yeterlilikleri sağlayan Android cihazları, kullanıcıya sorulmadan bu şifreleme işlemini arka planda yapacak. Ancak eğer telefonun teknik özellikleri yeterli değilse, şifreleme işlemi için kullanıcının onayı istenecek. Böylece performans kayıplarından rahatsız olan kullanıcılar, istemezlerse bu işlemi yapmayacak.

Kaynak: Donanım Günlüğü

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862