• BIST 9548.09
  • Altın 2494.635
  • Dolar 32.51
  • Euro 34.55
  • İçel 19 °C

Binalarda ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu anlatıldı

Binalarda ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu anlatıldı
Mersin firması Teknopanel’in mantolama sistemleri markası Teknosistem ve EPSDER (EPS Sanayi Derneği) iş birliği ile sıcak bölgelerde, ısı yalıtımıyla enerji tasarrufu sağlamanın önemi vurgulanarak sektör bilinçlendirildi.

Haber MerkeziMersin ve Adana bölgelerinde Teknopanel sponsorluğunda, “EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu” başlıklı seminerler düzenlendi.

Seminerlerin açılışına Teknopanel kurucu ortakları katılarak, Mersin açılışını Ramis Dalkılıç, Adana açılışını ise Refik Cihan gerçekleştirdi. EPSDER Genel Sekreteri Murat Kenet EPS malzemeleri sektörü hakkında bilgi verip, sektör trendlerini anlattı.

Dernek Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Uzun konuyu uzman gözüyle ele alarak, teknik ve sosyo-ekonomik boyutlarıyla enerji verimliliği, ısı yalıtımı, ısı yalıtım malzemeleri ve ısı hesaplamaları hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

EPS ürünlerinin ısı yalıtımındaki önemini anlatan Prof. Dr. İbrahim Uzun, sektör trendi olarak mantolama ürünlerinin sistem olarak satın alındığında hem satıcı, hem uygulamacı hem de nihai tüketici açısından kullanım kolaylığını belirtti.

Üstün özellikli mantolama sistemleri markası Teknosistem, ısı yalıtım levhalarını, yapıştırma harcını, elyaflı sıva harcı ile montaj aksesuarlarını bir arada sistem olarak sunuyor. EPS sistemleri tüm yapılarda dört mevsim ısı yalıtımı ile yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu, hızlı ve kolay montaj sağlamanın yanı sıra küf, çürüme ve koku oluşumunu engelleyerek binaları yaşlanma etkilerine karşı da koruyor.

Seminerlere sektörün önemli kuruluşlarından Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri Odaları, Müteahhitler Birliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ve Belediyelerden yoğun ilgi gösterilirken, Teknopanel bayileri, üretici firmalar, uygulamacılar, öğrenciler de katıldı.

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862