• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 26 °C

Çamlıyayla'daki Bahçe Alabalık Üretim Tesisi Tanıtım Merkezi faaliyete geçti

Çamlıyayla'daki Bahçe Alabalık Üretim Tesisi Tanıtım Merkezi faaliyete geçti
Çamlıyayla ilçesindeki Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme sahasında Bahçe Alabalık Üretim Tesisi Tanıtım Merkezi faaliyete geçti.

Haber Merkezi - Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Çamlıyayla ilçesindeki Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme sahasında yer alan Bahçe Alabalık Üretim Tesisi Tanıtım Merkezi'nin faaliyete geçtiğini bildirdi.

Çörtük, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Orman içi suların balıklandırılması" adlı projesi kapsamında kırmızı benekli alabalık yetiştiriciliğinin yapıldığını belirterek, balıkların yetiştirildikten sonra doğal yaşam ortamlarına bırakıldıklarını ifade etti.

Bahçe Alabalık Üretim Tesisi Tanıtım Merkezi için idari bina, tanıtım merkezi, damızlık ve yavru üretim havuzları, makine dairesi, su isale hattı, kuluçkahane ve malzeme alımı yatırımları gerçekleştirildiğini kaydeden Çörtük, "Bölge bio çeşitlilik yani flora ve fauna bakımından çok zengin bir yere sahip. Bölgede binlerce yaban keçisi bulunmakta. Bölgenin bio çeşitliliğine yeni zenginlikler katma çalışması yapılmaktadır" diye konuştu.

Çörtük, alabalık yetiştirme merkezinde sadece kırmızı benekli alabalık yetiştirilmediğini, nesli tükenme tehlikesi yaşayan balık türlerinin de bu merkezde yetiştirilerek örneğinin alındığı derelere bırakılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862