• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İçel 20 °C

Dell kurumsal alanda Gartner tarafından övgüye değer bulundu

Dell kurumsal alanda Gartner tarafından övgüye değer bulundu
Dell, Gartner tarafından kurumsal ürün klasmanında övgüye değer bulunduğunu duyurdu.

Haber Merkezi - BT sektör analisti Gartner, Dell’i 2015 Magic Quandrant ölçümünde Modüler Sunucular kategorisinde lider, aynı ölçümün Veri Merkezi Ağları kategorisinde ise vizyoner olarak konumlandırdı. Firma, Üretici  Derecelendirme raporunda da Dell’e pozitif genel puan verdi. 

X86 tabanlı sunucuların dünyadaki en büyük üreticilerinden biri olan Dell, Gartner 2015 Modüler Sunucular Magic Quadrant ölçümünde lider olarak konumlandırıldı. 

Dell PowerEdge FX, blade sunucuların yoğunluk ve verimliliğiyle raf tipi sunucuların sadelik  ve maliyet avantajını bir araya getiriyor. Bu inovasyon sayesinde müşteriler değişen iş yükü taleplerini karşılayabiliyor ve bir yandan da yüksek güvenilirlik, kesintisiz çalışırlık ve hizmet verebilirlik özelliklerinden yararlanıyorlar. 

Dell PowerEdge FX sunucular dünyanın her yerindeki müşteriler tarafından beğeniliyor. Nitekim son dönemde Asya’daki büyük bir e-ticaret şirketi, FX’leri rakip sunuculara tercih ederek 10 binden fazla sunucu satın aldı. Bir başka örnek de merkezi ABD’de bulunan bir yatırım yönetimi kuruluşu; şirket müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kullandığı çok yönlü veri analizi ve alım-satım sistemlerini üzerinde çalıştıracağı yüzlerce sunucu talep etti. 

Gartner’ın Modüler Sunuculare ilişkin Magic Quadrant ölçümü ise Dell’in PowerEdge sunucularda 20. yılını kutladığı dönemde yayımlandı. Şirketi ileriye taşıyan PowerEdge gibi esin kaynağını müşterilerden alan ürünlerle Dell hem ürün satış adedi hem de gelir rakamlarında artış sağlamaya devam ediyor. Gartner’ın yaptığı bir araştırmaya göre Dell halen küresel x86 sunucu piyasasında ikinci sırada yer alıyor. 

Dell, uygulama becerisi ve eksiksiz vizyonu ile 2015 Gartner Veri Merkezi Ağları Magic Quadrant ölçümündevizyoner çeyreğine yerleştirildi. 

Açık Ağlar, Dell’in ağ uygulamaları stratejisinin belkemiğini oluşturuyor. Şirket modern ağlara dönüşümü destekliyor: Kurumların farklı kısımları için ağ anahtarlarıyla birlikte son teknolojili hizmetler sunuyor. Bu sayede işletmeler hem giderek artan bant genişliği taleplerine yanıt verebiliyor, hem de ölçeklendirilebilirlik ve ağ yönetimi alanlarında zorlukların üstesinden gelebiliyorlar. 

Dell iş yükü ihtiyaçları, sanallaştırma teknikleri ve bulut altyapıları alanlarındaki değişimi erken bir aşamada görebildi. Bu değişimlere yanıt olarak da veri merkezi ağlarının maliyet yapısını ve yetkinliklerini temelden değiştirebilecek sabit form faktörlü anahtarlama elemanlarına dayalı yenilikçi sistem mimarileri geliştirdi. 

Gartner, Üretici  Derecelendirmesi'nde Dell’e pozitif genel puan verdi. Şirketin son dönemde ortaklık yapısını benimsemesi, daha geniş ve derin teknoloji konusundaki kararlılığı, çözüm ve hizmet alanları, pozitif notlar aldığı konu başlıkları oldu.

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862