• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • İçel 24 °C

iPhone 6 Plus uyumlu sanal gerçeklik gözlüğü Merge VR

iPhone 6 Plus uyumlu sanal gerçeklik gözlüğü Merge VR
Sanal gerçeklik gözlükleri hayatımıza girmeye başlamışken ürünlerin faydaları ve sağlık sorunları yaratabileceği tartışılıyor. E3 fuarında iPhone 6 Plus ile de uyumlu yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü tanıtıldı.

Haber Merkezi - Sanal gerçeklik gözlükleri son dönemde birçok firmanın ilgisini çeken bir donanım haline geldi. Bu konuda oldukça fazla ilerleme kaydeden Oculus‘da Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından (tamamen keyfi) satın alınmıştı.

Oculus Rift modeli satışa sunuldu sunulacak derken HTC‘de Dünya Mobil Kongresinde sanal gerçeklik gözlüğü Vive‘ı tanıtmış ve gözlüğün piyasaya sürülme tarihini 2015 sonbaharı olarak göstermişti. Bizim şahsi düşüncemiz Valve ile geliştirilen bu gözlüğün bırakın 2015 sonunu; 2016 sonuna bile belki de yetişemeyeceği yönünde. Umarız HTC bizi yanıltmayı başarır.

Samsung‘ta sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR’ı geçtiğimiz yıl Note 4 lansmanında bizlere göstermişti. LG’de G3 ile uyumlu Google Cardboard şeklindeki sanal gerçeklik gözlüğünü G3 alanlara hediye etmişti. Kısacası ortalık sanal gerçeklik gözlükleriyle doldu taştı ve bu noktada özellikle yazılımcılar yeni programlar ve videolar ile bu deneyimi bir adım öteye götürmeyi başardılar. Aşağıdaki fotoğraf oğlumun LG VR for G3 deneyimini göstermektedir.

Apple‘ın da bu tarz bir ürün ortaya koyacağı uzun zamandır söylenen bir dedikodu ama firmanın planları arasında böyle bir ürün olmadığı en tepedeki isim tarafından dile getirildi. Gerçi Apple‘ın akıllı saatlere olan tutumu düşünüldüğünde yakın bir tarihte Apple VR görebileceğimizi de rahatlıkla söyleyebiliriz değil mi?

 

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862