• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İçel 23 °C

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısına boykot damga vurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısına boykot damga vurdu
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grupları bulunan CHP, AK Parti ve HDP’li meclis üyeleri, adı rüşvet iddialarına karışan MHP’li 2 meclis üyesinin istifa etmemesini gerekçe göstererek, toplantıya katılmayıp meclisi boykot ettiler.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanlığı’nda Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Temmuz ayı Meclis toplantısında, idare tekliflerine ait 67, idari tekliflerine ait ek gündem 23 ve komisyon raporlarına ait 31 madde görüşüldü.

Toplantı öncesi salonda bulunanların Kadir Gecesi’ni tebrik eden Başkan Kocamaz, “İnşallah bu kandilde yapılacak olan dualarla İslam alemindeki keşmekeşlik, başı bozukluk ve dökülen kanlar ve Türkistan’da Çin zulmü altında inleyen soydaşlarımız için onların kurtuluşuna bir vesile olur” şeklinde konuştu.  

İdari tekliflerine ait 23 maddelik ek gündemde ise Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Alzheimer hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’ projesinde kapsamında yapılan binanın tamamlanması için gerekli malzemelerin belediye bütçesinden karşılanması teklifi ilgili birime havale edildi. 

MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’nın tarifeler yönetmeliğinin 6360 sayılı yasa ile hizmet alanı içine giren beldelere daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla MESKİ Tarifeler Yönetmeliği’nde düzenlemeler yapılması ile ilgili teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesine oy birliğince karar verildi.

Gündemin öne çıkan diğer maddelerinde ise Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2015 Yılı Strateji Eylem Planı’nda yer alan ‘Sporcu Kartı’ projesi kapsamında bünyesinde açılan Spor Akademisi sporcularına ve amatör sporculara belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilmeleri için sporcu kartı verilmesi teklifi görüşülmek üzere oy birliğince Plan, Bütçe ve Amatör Spora Destek Komisyonu’na gönderildi.

67 maddelik Meclis gündeminde, Gülnar Belediyesi tarafından 28 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenecek ‘Geleneksel Uluslararası 13. Gülnar Buluşması Elma, Üzüm, Badem ve Yörük Türkmen Kültür Şöleni’ ile Bozyazı Belediyesi tarafından 3 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek ‘6. Geleneksel Muz ve Gölevez Festivali’ için Büyükşehir Belediyesi’nce mali destek sağlanması teklifi ilgili birimlere havale edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ‘Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı’ projesinin örneklerinin yerinde incelenmesi amacıyla düzenlenecek olan gezinin görüşülmek üzere Plan, Bütçe,  Yurtdışı İlişkiler Komisyonu’na havalesi oy birliğince kabul edildi.

31 maddelik komisyon raporları oy birliği ile kabul edilirken Başkan Kocamaz, “Aldığımız kararların başta Mersinimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum” dedi.

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Toplantının yapılacağı saatte Kongre ve Sergi Sarayı’na gelen 3 partiye üye belediye başkan ve meclis üyeleri oturuma katılmayarak dışarıda bekledi. Adları rüşvet iddiasına karışan MHP’li meclis üyeleri K.U. ve M.Ç.’nin de katılmadığı 77 üyeli meclis toplantısında, 39 üye yer aldı. Mecliste grupları bulunan CHP, AK Parti ve HDP’li meclis üyelerinin, adı rüşvet iddialarına karışan MHP’li 2 meclis üyesinin istifa etmemesini gerekçe göstererek, toplantıya katılmayıp meclisi boykot ettikleri bildirildi.

Partisinin boykot kararının meclis toplantısından kısa süre önce öğrendiğini belirten HDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, boykotun gerekçesini il başkanlarının kendilerinin açıklayacağını ifade ederek, "Biz de toplantıya geldik. Arkadaşlar kararı bize bildirdiler, bizde o kararı uyguluyoruz. Grup başkanları ve il başkanlarının aldığı kararı bizim açıklamamız doğru değil" dedi.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir ve Toroslar Belediyesi meclis üyesi K.U.’nun, belediye meclis üyeliğinden istifa ettiği bildirildi. Açıklamada, K. U.’nun istifa dilekçesinin, 13 Temmuz 2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşiminin başlamasına az bir süre kala, saat 13.45’te Mersin Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na ulaştığı kaydedildi.

buyuk-eh-r-beled-ye-mecl-s--toplandi-(2)-001.jpg

buyuk-eh-r-beled-ye-mecl-s--toplandi-(5).jpg

buyuksehir-belediye-meclisi-toplandi-(1).jpg

aw476308_01.jpg

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862